Ton van Eijk gast bij Paulusparochie

Algemeen

GROENLO - Dit jaar is het precies 500 jaar geleden, dat Luther zijn stellingen publiceerde die uiteindelijke onbedoeld geleid hebben tot een kerkscheuring. Sindsdien spreken we niet alleen meer van christenen, maar onder andere van katholieken en protestanten. Voor de commissie van Ontmoeting & Inspiratie aanleiding om Ton van Eijk uit te nodigen die enkele gedachten met belangstellenden wil delen ten aanzien van deze kerkscheuring en de oecumene die gelovigen weer dichter bij elkaar wil brengen.

In zijn lezing staat hij bij twee vragen stil: 'Valt er voor katholieken ook iets te vieren? Moeten zij de splitsing van de katholieke kerk van het Westen niet eerder betreuren?', en 'Wat is de betekenis van die veelheid aan christelijke kerkgenootschappen in het tijdperk van de oecumenische beweging die juist gericht is op de eenheid?'
Voor meer informatie over Ton van Eijk en de inhoud van zijn lezing kan men kijken op www.stpaulusparochie.nl, onder de het kopje ontmoeting & inspiratie.
De avond vindt plaats op historische grond: in de Oude Calixtus aan de Markt in Groenlo, en wel op maandag 22 mei en begint om 19.30 uur. Men is vanaf 19.15 uur welkom voor een kop koffie of thee. Na de lezing is er tijdens een pauze voor een tweede kopje koffie of thee, waarna er gelegenheid is vragen te stellen en met Van Eijk en elkaar in gesprek te gaan.
Uiterlijk om 22 uur wordt de avond afgesloten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant