Stofwolk presteert goed in KNWU-wedstrijd. Foto: PR

Jeugdronde van Eibergen

Algemeen

EIBERGEN - RTC de Stofwolk uit Eibergen hield vorig weekend een KNWU wedstrijd. Deze wedstrijd was alweer de zesde kwalificatie wedstrijd voor het NK op 10 juni. Het was een mooie dag met twee overwinningen voor de stofwolk. Allemaal in het nieuwe clubtenue hebben ze geweldige prestatie neergezet.

Categorie 2: De dames Linn, Bliss en Jille mochten het spits afbijten voor de thuisploeg. Linn kon mooi aanhaken bij de eerste groep. Bliss en Jille konden het hoge tempo niet volgen. Maar met z'n tweetjes maakten ze er een mooie wedstrijd van. Linn werd in de eindsprint keurig 14e.
Categorie 3: In deze leeftijdscategorie maar liefst vijf Stofwolkers aan het vertrek: Stein, Teun, Mette, Puck en Mikai. Na een ronde ontstond er een grote eerste groep met hierbij Teun, Puck en Mikai. Het tempo lag in het begin hoog. Teun probeerde nog paar keer om weg te komen en schroefde het tempo op. Het bleef bij elkaar wat een massasprint betekende. Puck had goede benen en werd netjes vijfde. Er waren zes bekers te verdienen dus prijs. Mikai sprintte naar een achtste plaats, Teun dertiende. Stein Jansen achttiende werd en Mette twintigste.
Categorie 4: Esra Goossens en Luka Wissink stonden in de starblokken bij categorie 4. Ze hadden allebei een goede start en de groep bleef paar ronden bijeen. Helaas moest Esra de groep laten gaan maar Luka kon het tempo goed volgen. Ook in deze groep een sprint met grote groep. Luka werd 22e en Esra 25e.
Categorie 5: Na de pauze was het de beurt aan weer een vijftal Stofwolkers. Namelijk Jelle, Nauk, Stijn, Imme en Ciara Nijland. Ook in deze categorie bleef het peloton paar ronden compleet. Met hierbij ook de Stofwolkers. Na paar ronden waren er tempoversnellingen. Ciara moest de groep laten gaan. Maar de andere vier konden het tempo goed volgen. Er volgende vele ontsnappingspogingen van diverse renners. Imme en Stijn reageerden alert en pareerden de aanvallen af. Zeven ronden voor het eind besloot Stijn Berentsen het maar eens zelf te proberen. En hoe! Het gaatje werd steeds groter. Na een hele indrukwekkende solo van ruim zeven ronden wint Stijn zijn eerste wedstrijd! In de sprint voor plek twee werd volop gestreden. Jelle ging in de laatste ronde mee in de aanval. Maar deze twee redden het niet om uit de greep van het peloton te blijven. In de sprint werd Imme Arink keurig vierde, Er waren acht prijzen te verdelen dus Imme weer een prijs. Jelle Schieven werd negende dus net buiten de prijzen. Nauk ten Thije werd 19e en Ciara Nijland 24e.
Categorie 6: Matz Damman stond zijn mannetje in categorie 6. Deze categorie hield het tempo strak. Ook Dieuwertje Bos was vandaag gestart. Haar 1e KNWU-wedstrijd van dit seizoen. Het peloton bleef nagenoeg compleet. Helaas kon Dieuwertje het tempo niet volgen. Na een aantal ronden alleen te hebben gereden staakte ze de strijd en stapte af. Ze had nog teveel last van haar schouderblessure. Matz reed een goede wedstrijd en liet het nieuwe tenue ook nog even zien vooraan het peloton. Aantal renners probeerden weg te komen maar het lukte niemand om iets te forceren. En zo sprintte een grote groep van twintig renners richting de finish. Matz werd keurig twaalfde.
Categorie 7: Naast Tycho en Hugo stond ook Kamil Kujawinski uit Ahaus, trainend en lid van de Stofwolk aan de start. Ook bij deze heren lag het tempo hoog. Groep bleef lang bij een met hierbij ook het drietal Stofwolkers. Kamil reed sterk voorin het peloton. Tycho en Hugo reden een dijk van een wedstrijd. Ze gaven alles om de groep bij te blijven. Helaas moest Tycho halverwege de koers toch de groep laten gaan. Hugo gaf alles en bleef netjes bij. Ook hier een sprint met een grote groep. Kamil zat al vanaf de laatste bocht van voren en sprintte met hoge snelheid richting finish. En het was genoeg voor de knappe overwinning! Hugo werd veertiende. Tycho won de sprint van groepje van drie en werd vijftiende.

Uitslagen: Cat. 2 14e Linn Berentsen (Groenlo), 17e Bliss Goossens (Borculo), 18e Jille Voorpostel (Enschede). Cat. 3: 5e Puck Langenbarg (Ruurlo), 8e Mikai Leistra (Eibergen), 13e Teun Geelink (Groenlo), 18e Stein Jansen (Eibergen), 20e Mette Voorpostel (Enschede). Cat. 4: 22e Luka Wissenk (Diepenheim), 25e Esra Goossens (Borculo), Cat. 5: 1e Stijn Berentsen (Groenlo), 4e Imme Arink (Groenlo), 9e Jelle Schieven (Zieuwent), 19e Nauk ten Thije (Eibergen), 24e Ciara Nijland (Lelystad). Cat. 6: 12e Matz Damman (Groenlo), DNF Dieuwertje Bos (Eibergen), Cat. 7: 1e Kamil Kujawinski (Ahaus), 14e Hugo Jansen (Eibergen), 15e Tycho Klaasen (Groenlo).