De presentatie begin 2014 van de SGSG met vlnr Michel Huijskes, Jos Beernink, Mark Klein Gunnewiek en Tom Huijskes. Foto: Theo Huijskes
De presentatie begin 2014 van de SGSG met vlnr Michel Huijskes, Jos Beernink, Mark Klein Gunnewiek en Tom Huijskes. Foto: Theo Huijskes

Stichting Geniet Stad Groenlo houdt op te bestaan

Algemeen

Gemeentelijke marketing en promotie neemt taak over

Door Theo Huijskes

GROENLO - Onder het motto: 'De Grolse wind geet weer harder waaien!', werd begin 2014 met veel tamtam het startschot gegeven voor de Stichting Geniet Stad Groenlo. Inmiddels drie jaar later, is er in goed overleg met het gemeentebestuur van Oost Gelre besloten om de achterliggende periode van drie jaar niet meer met opnieuw drie jaar te verlengen.

Na een voorbereidingstraject, waarbij onder andere Belangenvereniging Groenlo was betrokken, werd de Stichting Geniet Stad Groenlo op 19 februari 2014 officieel opgericht. Tegelijkertijd werden de namen van de founders bekend gemaakt, die zich door ondertekening van een overeenkomst bereid verklaarden om de stichting jaarlijks financieel te ondersteunen en dat voor een periode van drie jaar. Die founders waren Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek, Marveld Recreatie, Groenlo's Ondernemers Verbond, Horecavereniging Groenlo en de gemeente Oost Gelre. Door de founders werd er destijds een totaalbedrag van 50.000 euro ingebracht.

De reden van de stopzetting is volgens wethouder René Hoijtink gelegen in het feit dat men dit soort aangelegenheden niet meer her en der verspreid binnen de gemeente wil laten opereren. "Als gemeente Oost Gelre zijn wij daarvoor uitgerust met een afdeling marketing en promotie. Het is daarom de bedoeling dat het werk van de stichting wordt voortgezet onder de paraplu van de gemeentelijke overheid. Een koerswijziging geldt niet alleen voor Groenlo, maar ook voor Lichtenvoorde en de kleine kernen."

Voorzitter Michel Huijskes van de Stichting Geniet Stad Groenlo zegt de woorden van de wethouder te kunnen onderstrepen. "De SGSG is door haar founders opgericht en heeft een mandaat voor een periode van drie jaar. Een periode waarin wij als stichting een aantal geweldige initiatieven hebben ondersteund, hebben verbonden en in het bijzonder hebben bijgedragen aan meer het krijgen van 'reuring' in en met name een positieve ontwikkeling van de Stad Groenlo, als vestingstadje van plezier en vertier, waar je graag terugkomt. Er heeft inmiddels een vruchtbare gezamenlijke evaluatie plaatsgevonden met de beslissing van de overdracht als eindresultaat. Wij zijn zeer verheugd dat onze succesvolle koers is gewaarborgd en zal worden voortgezet. Daarom zijn wij nu met de gemeente in gesprek om afspraken te maken over de daadwerkelijk overdracht."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant