Little Boogie Boy bij Grolse Jazz. Foto: José Gallois
Little Boogie Boy bij Grolse Jazz. Foto: José Gallois

Little Boogie Boy bij Grolse Jazz

Algemeen

GROENLO - Little Boogie Boy speelt op zondagmiddag 28 mei vanaf 16.00 uur bij Grolsch Brouwhuys De Lange Gang, tijdens Grolse Jazz.

'Happy Blues', de term waarmee deze zanger/gitarist zich afficheert, is een schoolvoorbeeld van een contradictie. Bij Hein Meijer, het alter ego van Little Boogie Boy, klopt het echter als een bus. In zijn songs verlaten de dames hem zonder uitzondering aan een stuk door. Deuren vallen voorgoed in het slot, menig traan wordt geplengd en er vallen harde woorden. En toch in weerwil van deze onmiskenbare droefenis gaan luitsteraars na afloop van het optreden in een opgeruimde stemming terug naar huis. Niet omdat het jou allemaal niet is overkomen en hem wel. Maar gewoon doordat hij het zo bruisend en speels weet te brengen dat je bijna zelf zou gaan hopen op ook zo'n liefdesdebacle.

De Little Boogie Boy Bluesband met bassist Jan Den Boer en drummer Bert Fonderie in de basis en dit keer aangevuld met saxofonist Robbert Tuinhof heeft afwisseling als leidraad. Zo verzorgen ze niet alleen optredens op de meest uiteenlopende plekken, ook muzikaal gezien wordt het publiek verrast. Sappige soulballads, swingende shuffles, jazzy funk en een meeslepende slow blues wisselen elkaar af. Een setlist ontbreekt. De reacties van het publiek bepalen de richting van het repertoire. Elk optreden is anders.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant