Een deel van de organisatie op het bordes van het Grolse stadhuis. Vlnr Miquel Porskamp, Maikel Wiggers, Niek Ressing, Wilco Winkel, Bobby Mellendijk, Francesco Rave en Jochem Helmink. foto: Kyra Broshuis
Een deel van de organisatie op het bordes van het Grolse stadhuis. Vlnr Miquel Porskamp, Maikel Wiggers, Niek Ressing, Wilco Winkel, Bobby Mellendijk, Francesco Rave en Jochem Helmink. foto: Kyra Broshuis

Wielerkoers op kermiszondag door hartje Groenlo

Algemeen

GROENLO- De bekende wielerkoers 'Dwars deur Grolle' wordt nieuw leven ingeblazen. Afgelopen jaar ging de race, die volgens de traditie tijdens de Grolse Kermis wordt gehouden, om verschillende redenen niet door. Dit jaar is de koers echter terug, in een heel nieuw jasje.

Door Kyra Broshuis

"Het wordt een prachtige wedstrijd voor amateurs en recreanten. Het mooie is dat Dwars deur Grolle voorafgegaan wordt door de Ronde van de Achterhoek. Deze koers van 180 kilometer start in Aalten, komt door het centrum van Groenlo en daar sluiten wij op aan. Bij de Ronde van de Achterhoek gaat het om de Eliterenners met onder andere het Kanjers voor Kanjers Cycling team en een complete karavaan inclusief motoren en volgauto's", vertelt Miquel Porskamp enthousiast. Samen met Dennis Rondeel, Thomas Wallerbos, Dominic Monasso, Arjan Ribbers, Bobby Mellendijk, Francesco Rave, Jochem Helmink, Maikel Wiggers, Wilco Winkel en Niek Ressing heeft hij de organisatie op zich genomen. "De organisatie bestaat uit een mix van leden van de RTCG (Ren en ToerClub Groenlo) en de RTC De Stofwolk uit Eibergen. We zijn allemaal liefhebbers van de prachtige wielrensport en vinden het mooi dat we dit voor Groenlo kunnen organiseren. Het idee is eigenlijk ontstaan tijdens de intocht van de Pfeifer Challenge. De Markt is een prachtige plek voor een finish, dat gaat tijdens Dwars deur Grolle dus ook gebeuren. En dan de huldiging van de winnaars op het bordes van het stadhuis, mooier kan het niet."

Kermiskoers
Al in een vroeg stadium hebben de heren de samenwerking gezocht met de Groenlose horeca en met de gemeente Oost Gelre. "Iedereen is enthousiast, ook de Stichting Grolse Kermis. We kunnen elkaar versterken met dit evenement. Vanuit België kennen we de kermiskoersen, die zijn daar erg populair. De toeschouwers staan gezellig met een drankje in de hand langs de route te kijken. Dat willen we hier ook realiseren. Daarom gaat de route van Dwars deur Grolle langs zoveel mogelijk horecabedrijven in de stad en we komen natuurlijk ook echt over de Markt met de finish voor het Grolse stadhuis."

Lokale favoriet
Iedereen kan in principe meedoen aan Dwars deur Grolle. Er is geen wedstrijdlicentie vereist. Er is een amateurrace, een recreantenrace en de sportklasse, al veel regionale toppers hebben zich aangemeld. "Bobby Mellendijk, de lokale favoriet, is een absolute kanshebber voor de titel", zo zegt Porskamp. Hij voegt toe: "We hebben straks in augustus een hele bijzondere prijzenpot vol met Grolse en Bourgondische prijzen, precies zoals dat bij Groenlo past."

Dwars deur Grolle wordt gehouden op zondag 20 augustus, kermiszondag, in hartje Groenlo. De start is om 14.00 uur.


www.rtcg.nl
www.stofwolk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant