Bier goed voor de gezondheid?

Algemeen

Bier goed voor gezondheid?

De gemeenteraad van Oost Gelre krijgt in haar vergadering van de komende week het preventie- en handhavingsplan alcohol 2017-2020 ter vaststelling voorgelegd. Het aspect dat daarbij andermaal belicht zal worden, is het overmatige alcoholgebruik in onze gemeente.
Dit opschrijvende, moet ik denken aan de bekende Griekse filosoof Aristoteles, uit wiens koker de volgende woorden komen: 'Je hebt een beetje geluk nodig om gelukkig te worden'. Ondanks dat ik mij terdege besef dat geluk moet worden gezien als een subjectieve, persoonlijke ervaring, kreeg ik onlangs zowel een praktische als een theoretische bevestiging van de woorden, die de enkele eeuwen vóór Christus geleefd hebbende invloedrijke wetenschapper heeft gesproken. Mij beperkende tot de theoretische bevestiging van Aristoteles' woorden, ga ik enkele weken terug, toen ik in de wachtkamer van mijn tandarts een tijdschrift doorbladerde, waarbij mijn aandacht werd getrokken door een artikel over de nadelen en mogelijke voordelen van roken en het nuttigen van alcohol. Het aspect geluk kwam bij mij aan de oppervlakte op het moment dat ik las dat nog geen enkel wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat roken ook gezond kan zijn, maar dat er inmiddels wel diverse wetenschappelijke rapportages zijn die aangeven dat het drinken van een biertje in diverse situaties een hoge gezondheidswaarde heeft.
Natuurlijk bestaat in mijn geval het grote geluk uit het feit dat ik op 14-jarige leeftijd niet begonnen ben met roken. Inderdaad u raadt het al, wél met het drinken van een biertje. Een levenspatroon dat op de dag van vandaag bij mij nog geen enkele wijziging heeft ondergaan. Ik kom er dan ook eerlijk voor uit dat ik een echte bierdrinker

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant