Basisschool St. Willibrordus aan de Karel Doormanstraat in Groenlo. Foto: Theo Huijskes
Basisschool St. Willibrordus aan de Karel Doormanstraat in Groenlo. Foto: Theo Huijskes

Basisscholen: hoeveel en waar in Groenlo?

Algemeen

GROENLO - Het college van burgemeester en wethouders laat een haalbaarheidsscan uitvoeren, die uitsluitsel moet geven over de toekomstige huisvesting van het basisonderwijs in Groenlo. De belangrijkste vragen hierbij zijn: hoeveel basisschoollocaties behoudt Groenlo met het oog op de toekomst en welke schoolgebouwen komen hiervoor in aanmerking. Met de opdracht voor dit onderzoek, die is verleend aan Team Sygma, is een bedrag gemoeid van 4.836 euro exclusief btw. De gemeenteraad van Oost Gelre heeft hiervoor in haar vergadering van 7 februari reeds een krediet beschikbaar gesteld.

Door Theo Huijskes

"In de aanloop naar het onderzoek zijn er met de schoolbesturen en vertegenwoordigers van de voorschoolse organisaties gesprekken gevoerd over de toekomstige onderwijshuisvesting in Groenlo, met daarbij de mogelijkheid tot het realiseren van een integraal kindcentrum. Over de vorm en de plaats is nog geen duidelijkheid. Op de langere termijn zou er sprake kunnen zijn van in ieder geval twee integrale kindcentra", aldus het college.

Het college had daarvoor basisschool Ni-je Veste aan de Buitenschans en basisschool St. Willibrordus aan de Karel Doormanstraat op het oog. Er is nog een derde locatie bij het onderzoek betrokken, te weten basisschool Ni-je Veste aan de Wheme. Daarnaast worden op verzoek van de schoolbesturen tegelijkertijd de mogelijkheden verkend voor het realiseren van een integraal kindcentrum.

Bekend is dat de directies van alle betrokken basisscholen in Groenlo (naast St. Willibrordus, Ni-je Veste Buitenschans en Ni-je Veste Wheme tevens De Watermolen, 't Palet en De Hoeksteen) hopen dat er rond de zomervakantie mogelijk duidelijkheid is over de toekomstige onderwijssituatie. Dat heeft te maken met de onrust, die ontstaan is bij ouders met nu of straks schoolgaande kinderen. Dit komt onder andere naar voren bij de aanmelding van nieuwe leerlingen. Ouders willen graag weten of de school waarvoor zij hun kind willen aanmelden, over enkele jaren nog wel bestaat.

Uitgangspunt is wel dat de Willibrordusschool en de Watermolenschool gezamenlijk plaats gaan maken voor één nieuwe school, die dan zou verrijzen op de plek van de Willibrordusschool. Dit omdat er op die locatie reeds een gymzaal staat en er bovendien meer dan voldoende ruimte is voor de bouw van een nieuwe school van die grootte.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant