Floyd Rose geeft concert bij De Kroon

Algemeen

GROENLO - De tibuteband Floyd Rose geeft op Eerste Pinksterdag, zondag 4 juni een benefietconcert bij café De Kroon. De opbrengst voor dit optreden gaat naar Samenloop voor Hoop. Floyd Rose speelt rockcovers van de wereldberoemde Engelse rockband Pink Floyd.

Een jamsessie zorgde er in 2010 voor dat Björn Wouters en Robert Penterman de band Dit-Ist! oprichtten. Uitgegroeid tot een zevenkoppige band die met name rockcovers uit de jaren '60 en '70 speelt, werd na een aantal jaren duidelijk dat de muziek van Pink Floyd favoriet is bij de bandleden. Daarom werd in 2016 naast Dit-Ist! de band Floyd Rose opgericht. Inmiddels betreft het repertoire een aaneengesloten set met de meest indrukwekkende parels van Pink Floyd.
Bandleden Floyd Rose zijn: Björn Wouters - Akoestische gitaar, zang, Bas Relker - elektrische gitaar en zang, Robert Penterman - drums, Alex Bregman - sologitaar, Liza te Brake - saxofoon en backing vocals, Theo Plekenpol - toetsen en backing vocals.

Pink Floyd was een Engelse rockband die internationale erkenning kreeg voor zijn progressieve psychedelische rockmuziek. De groep evolueerde tot pioniers van de progressieve rock en symfonische muziek. Pink Floyd is bekend door zijn filosofische songteksten, klassieke rockcomposities, experimenten met geluid, grafisch en artistiek vernieuwende hoesontwerpen en niet in de laatste plaats door vele spectaculaire live-concerten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant