Afbeelding

Geheel voorwaardelijke straf voor Kamperman

Algemeen

ZUTPHEN- De rechtbank in Zutphen heeft vandaag (woensdag) uitspraak gedaan in de zaak Kamperman. Hans Kamperman werd in oktober 2016 gearresteerd wegens het telen van wiet. Hij gebruikte de planten om er medicinale wietolie van te (laten) maken voor zieke vrienden en bekenden. Idealist Kamperman kreeg een voorwaardelijke werkstraf opgelegd van 80 uur, met een proeftijd van twee jaar.

Idealistische bedoeling
De rechter gaf aan niet te twijfelen aan de goede bedoelingen van Kamperman, zo staat in de uitspraak vermeld. 'De rechtbank heeft rekening gehouden met een het feit van een deel van de bij de verdachte aangetroffen hennep nat was, terwijl de richtlijn van het Openbaar Ministerie uitgaat van een consumptieve opbrengst per plant, dus gedroogde hennep. Ook laat zij meewegen dat de voormelde richtlijn is gebaseerd op handel in hennep in het criminele circuit. Verdacht lijkt veel meer een idealistische bedoeling te hebben gehad. Alles overwegende zal de rechtbank een lagere straf opleggen dan door de officier van justitie is gevorderd. Zij zal verdacht veroordelen tot een geheel voorwaardelijke werkstraf.'

Hoger beroep
Grollenaar Kamperman reageert aangeslagen en teleurgesteld op de uitspraak: "Het is een schandalige uitspraak van bedenkelijk niveau. Het is overduidelijk dat de rechters bij voorbaat de intentie hadden om een straf op te leggen. Ik accepteer geen enkele straf en ga dan ook in hoger beroep."

Wordt vervolgd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant