DJ's lieten het publiek uit hun dak gaan tijdens Dancing in the Street. Foto: Lawrence Mooij | Dutchphoto
DJ's lieten het publiek uit hun dak gaan tijdens Dancing in the Street. Foto: Lawrence Mooij | Dutchphoto

Swingen en zingen in Grolse binnenstad

Algemeen

GROENLO - Afgelopen zaterdag was de Grolse binnenstad weer de locatie voor Dancing in the Street. Inmiddels een bekend en beproefd recept voor mensen die van muziek houden in allerlei soorten en genres en bovendien lekker willen meezingen en dansen op evergreens en andere tot de verbeelding sprekende muziek en teksten. En de bezoekers doen dat allemaal op hun eigen wijze met een biertje, een wijntje en een hapje. Organisator Michaël Lammers van Steam Entertainment vertelt zaterdag in de vroege avond, als de aanloop naar het festijn begint en het nog redelijk rustig is rond de oude Calixtuskerk, dat Dancing in the Street een dikke plaats heeft veroverd in de harten van het muziekminnend publiek. Het oorspronkelijke recept blijft intact, maar er vinden telkens subtiele aanpassingen plaats op basis van opgedane ervaringen waardoor dit muziekevenement zich als het ware automatisch aanpast aan de trends en de voorkeuren van het publiek. Het festijn sluit nu aan op de Vrije Slag door Grolle die zaterdag in de vroege middag plaatsvond en waarbij honderden enthousiaste zwemmers met grote gretigheid in het grachtwater doken om er later ook weer triomfantelijk uit te komen.

Door Ferry Broshuis

Begin
De start van Dancing in the Street was eigenlijk in 2012 op de zaterdagavond vóór de kermis, maar kreeg in 2014 een eigen dag en een eigen locatie in het hart van de stad waar het tot nu toe is gebleven. Het ziet er op deze zaterdagavond lekker ruig uit: stevige bands, mooie kroegen en mogelijkheden dus volop voor de inwendige mens en overal vooral enthousiaste bezoekers. Dat is toch wel wat opvalt: de dertigers en de veertigers die er zijn. Het enthousiasme straalt uit hun ogen bij de muziek, ze dansen of bewegen simpel en geven met hun lichaamstaal in feite aan dat het allemaal dik voor elkaar is. Er zijn enkele aparte terreinen gemaakt rond de kerk zodat je op een andere plek weer net een andere beleving hebt.

Nacht
Voor de oude Calixtus wordt muziek uit de jaren zestig en zeventig gedraaid en dat gaat er altijd in. Maar je hebt ook de plek voor de 80's, 90's & more, zoals dat in het snelle vakjargon heet. Optredens van Paul Eppink, de Small Time Crooks, het duo Rebellious Rose enzovoort.
Later op de avond, vanaf 11.30 uur, verzamelen zich de vele honderden enthousiastelingen bij City Lido waar het spetterende festijn vrolijk verder gaat met onder meer Puinhoop Kollektiv en Eastpack.
Net als vorig jaar ontbraken ook dit jaar de foodtrucks niet.

De Small Time Crooks speelden in het Sleurhutje. Foto: Lawrence Mooij | Dutchfoto

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant