De organisatoren van de fietstochten met vlnr Henk Goossens en Mathijn ter Haar. Foto: Theo Huijskes
De organisatoren van de fietstochten met vlnr Henk Goossens en Mathijn ter Haar. Foto: Theo Huijskes

Goossens Groenlo organiseert familiefietstocht

Algemeen

Opbrengst komt ten goede aan Kanjers voor Kanjers

Door Theo Huijskes

GROENLO/AALTEN - Goossens Tweewielers in Groenlo organiseert op zondag 9 juli een grootscheepse fietstocht ten behoeve van het gehele gezin. Een familiefietstocht door de Gelderse Achterhoek, waarbij de opbrengst in zijn geheel ten goede komt aan het goede doel, in dit geval de Stichting Kanjers voor Kanjers. Een organisatie die zich met name inzet voor kinderen met een beperking, die langdurig ziek zijn, die om bepaalde redenen niet thuis kunnen wonen en kinderen die door omstandigheden geen kind kunnen zijn.

Volgens de organisatoren Henk Goossens en zijn medewerker Mathijn ter Haar is de insteek om als onderneming iets te organiseren voor het goede doel. "Alle te maken kosten nemen wij dan ook voor eigen rekening. Wij proberen op die manier een zo hoog mogelijke geldelijke opbrengst te kunnen genereren ten behoeve van Kanjers voor Kanjers. Dat wij dit goede doel hebben gekozen, heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat Kanjers voor Kanjers veel organiseert op fiets- en wielergebied. Niet alleen als onderneming, maar ook via de RTCG (Ren- en Toerclub Groenlo, red.) hebben wij veel van doen met deze organisatie."

Start in Groenlo en Aalten
Deelnemers aan de fietstocht kunnen op 9 juli tussen 8.30 uur en 10.00 uur van start gaan in Groenlo en in Aalten. Is dat in Groenlo bij Goossens Tweewielers aan de Ruurloseweg, in Aalten is het vertrekpunt bij Partycentrum Catering Pannenkoekenhuys 't Noorden aan de Lichtenvoordseweg. De door de organisatie zelf uitgezette fietstocht door het Achterhoekse landschap kent een lengte van 35 kilometer. De startplekken doen tevens dienst als pauzeplekken, hetgeen betekent dat zij die in Groenlo van start gaan in Aalten pauzeren en zij die in Aalten van start gaan in Groenlo pauzeren. Op de pauzeplekken wordt koffie of thee aangeboden. Het inschrijfgeld is 3,50 euro en komt helemaal ten goede aan Kanjers voor Kanjers.

De omloop van Goossens
Naast een recreatieve fietstocht worden er onder het mom van 'De omloop van Goossens' voor de echte wielerliefhebbers tevens twee racetochten georganiseerd, te weten van 85 en 135 kilometer. Ook hier zijn de routes uitgezet door het afwisselende Gelderse landschap. Daarnaast gaat de volledig gepijlde route van 135 kilometer over de glooiende Veluwe en tevens over de Posbank. Belangstellenden voor deze racetochten kunnen zich inschrijven en starten bij Goossens Tweewielers Groenlo en Goossens Tweewielers Velp. In beide gevallen op 9 juli tussen 9.00 uur en 10.30 uur. Ook de inschrijfgelden van deze tochten (7,50 euro voor 85 kilometer en 10 euro voor 135 kilometer) vloeien in hun geheel in de kas van Kanjers voor Kanjers.

Opbrengst komt ten goede van Kanjers voor Kanjers. Foto: Theo Huijskes

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant