De zwemmers staan klaar voor de start van de derde editie van de Vrije slag door Grolle. foto: John Ligtenberg
De zwemmers staan klaar voor de start van de derde editie van de Vrije slag door Grolle. foto: John Ligtenberg

Tweehonderd zwemmers in Grolse gracht

Algemeen

GROENLO - Bijna 200 zwemmers hebben zaterdag deelgenomen aan de derde editie van de Vrije Slag door Grolle. Er kon gekozen worden uit vier verschillende afstanden: 350 meter, 1500 meter, 2300 meter (één volledige ronde door de gracht) en 4600 meter (twee rondes) voor de geoefende zwemmer. Kees Porskamp (Groenlo) en Max Wekking (Lichtenvoorde) waren de sprekers tijdens de Vrije Slag en deden dat als vanouds met veel humor.

Door Kyra Broshuis

Zwemwater
Het evenement werd verder opgeluisterd door livemuziek, eten en drinken, kindervermaak en vanzelfsprekend de nodige voorzieningen voor de zwemmers. Het was even spannend of de tocht wel doorgang zou vinden, het water van de Grolse stadsgracht werd afgelopen week namelijk diverse malen getest op de mogelijke aanwezigheid van blauwalg. Vrijdag kwam het verlossende bericht dat het zwemwater van goede kwaliteit was en volkomen veilig. Opluchting uiteraard bij de organisatie van de Vrije Slag. Bestuurslid Arno van Wees hierover: "We hebben het grachtwater afgelopen week meerdere keren laten testen door het Waterschap. We zijn uiteraard ontzettend blij dat het water van goede kwaliteit blijkt te zijn. Veiligheid voor alles."

Organisatie tevreden
Het evenement is perfect verlopen. Afgezien van een paar regendruppels was het uitstekend zwemweer. De organisatoren zijn dan ook zeer tevreden over deze derde editie. Groenlo heeft er ook wat hen betreft een prachtige traditie bij. De uitslagen van de Vrije Slag door Grolle worden binnenkort vermeld op de site www.devrijeslagdoorgrolle.nl. De uitslag van de 350 meter is al bekend, daar deed slechts één deelnemer aan mee, die na afloop dan ook direct de beker mee naar huis mocht nemen.

Aanmoedigingen langs de gracht. foto: John Ligtenberg

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant