Klootschieters uit Zwolle in de prijzen. Foto: PR
Klootschieters uit Zwolle in de prijzen. Foto: PR

Klootschietdames Zwolle Nederlands kampioen

Algemeen

ZWOLLE/APELDOORN - Op zaterdag 8 juli werden in Apeldoorn de Nederlandse kampioenschappen klootschieten bekerwedstrijden op straat gehouden. Deze wedstrijden zijn vergelijkbaar met de bekerwedstrijden bij het voetbal: na diverse voorrondes gooien gaat de winnaar steeds door naar de volgende ronde. Zowel de dames als de heren van K.V. Zwolle wisten de finale van deze bekerwedstrijden te halen. De dames wisten kampioen te worden.

Het damesteam, bestaande uit Merian Halleriet, Jacqueline Maarse, Veronie Aalderink en Renske Maarschalkerweerd, hadden in het verleden al enkele keren de Nederlandse beker gewonnen. Dit jaar gooide ook Monique te Brake de halve finale mee. Het damesteam wist in de finale met de eerste vier genoemde dames te winnen van tegenstander Klein Dochteren. De eerste en de tweede wedstrijd begonnen de KV Zwolle-dames met een voorsprong om die niet meer uit handen te geven, ze wonnen met twee en drie schoten.

De heren van Zwolle, bestaande uit Arno en Jurgen te Brake, Silvio Geelink, Ramon Halleriet en reservespeler Ruud Reijerink, moesten in tegenstander Beuningen hun meerdere erkennen: de Beuningers wonnen de eerste wedstrijd met een volledig schot en de tweede met twee schoten.

De vertegenwoordiger van het bestuur van de Nederlandse Klootschieters Bond loofde tijdens de prijsuitreiking het hoge niveau van de wedstrijden. De vereniging Woudhuis in Apeldoorn werd bedankt voor het beschikbaar stellen van hun accommodatie en het regelen van een straatparcours waarop eerlijke wedstrijden gegooid konden worden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant