De voorzijde van het nieuwe nummer van Grols Verleden. Foto: Theo Huijskes
De voorzijde van het nieuwe nummer van Grols Verleden. Foto: Theo Huijskes

Oudheidkundige Vereniging nog in de lift

Algemeen

Ledenaantal nu boven zevenhonderd

Door Theo Huijskes

GROENLO - De Oudheidkundige Vereniging Groenlo zit nog steeds in de lift. Een en ander kan worden opgemaakt uit het verloop van de in Bar De Lange Gang gehouden algemene ledenvergadering en het nog steeds groeiend aantal leden. Zo telt de in 1976 opgerichte vereniging inmiddels een aantal leden dat boven de zevenhonderd uitkomt (707).

Ben Verheij, voorzitter van de OVG, is bijzonder content met dit aantal, maar zegt er tegelijkertijd bij dat - gelet op de verschuldigde contributie (slechts 15 euro per jaar) en de diverse faciliteiten die de leden genieten - het aantal nog best verder mag groeien. "Mede met het oog op de toekomst van deze vereniging zien wij graag een jeugdige aanwas van leden tegemoet. Ons motto daarbij is: 'Iedereen onder de vijftig is jeugdig!' In dat verband zijn wij blij dat in het bestuur reeds enkele jonge leden zitting hebben." Op de vraag of er ook leden buiten Groenlo woonachtig zijn, zegt Verheij dat er dat maar liefst 130 zijn. "We hebben leden die niet alleen buiten Groenlo, maar ook buiten Beltrum, Eibergen en Lichtenvoorde wonen. Leden van de OVG komen uit het gehele land en enkelen zelfs uit Duitsland en Italië."

Jaarlijkse excursie
De algemene ledenvergadering kende een vlot en constructief verloop. Naast de vaststelling van de verschillende bestuursbescheiden, waaronder het jaarverslag van secretaris Bart Overkamp en het jaarverslag van penningmeester Ruud Kaak, werden tevens de aftredende bestuursleden (voorzitter Ben Verheij en penningmeester Ruud Kaak) voor een nieuwe periode herbenoemd. Daarnaast werd er de nodige aandacht besteed aan de komst van de nieuwe website www.ovgroenlo.nl, de verspreiding van het nieuwste nummer van het magazine Grols Verleden (de 18e uitgave) en het nieuwste nummer van het kwartaalblad Venster, een uitgave van de Stichting Oude Gelderse Kerken. De vergadering werd afgesloten met een door Hans de Graaf verzorgde lezing over het verdwenen klooster Schaer bij Bredevoort.

Tenslotte werd er nog aandacht gevraagd voor de jaarlijkse excursie van de OVG. Deze vindt plaats op zaterdag 16 september. De excursie gaat deze keer naar het kasteel Huis Bergh in 's-Heerenberg. Het betreft hier een bijzonder interessante middagexcursie, waarvoor de leden worden uitgenodigd om mee te gaan. De excursiecommissie, bestaande uit Bennie Groot Bruinderink, Ruud Kaak en Willy Lansink, ziet graag dat belangstellende leden zich zo spoedig mogelijk aanmelden via het versturen van een e-mail naar b.grootbruinderink@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant