Bernou Wagenaar (l) en Annet Gierkink overhandigen het boekje 'Bloemenroutes Oost Gelre' aan wethouder Marieke Frank (midden). Foto: Kyra Broshuis
Bernou Wagenaar (l) en Annet Gierkink overhandigen het boekje 'Bloemenroutes Oost Gelre' aan wethouder Marieke Frank (midden). Foto: Kyra Broshuis

Zeven Bloemenroutes in Oost Gelre

Algemeen

LICHTENVOORDE- Op een terras aan de Markt in Lichtenvoorde is het eerste exemplaar van Bloemenroutes Oost Gelre officieel overhandigd aan wethouder Marieke Frank. Het boekje, met zeven bijzondere routes, is een idee van Bernou Wagenaar, toeristisch coördinator Oost Gelre, en Annet Gierkink van Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde.

Door Kyra Broshuis

"We hebben in Lichtenvoorde veel mooie en grote evenementen met veel bezoekers maar het verblijf van de toeristen is, wat ons betreft, wat kortstondig. We willen daarom graag de toeristische bezoeken aan Oost Gelre meer spreiden, langer laten duren en niet afhankelijk laten zijn van een specifiek evenement. In het kader van Geef Lichtenvoorde Kleur hebben we prachtige routes gebundeld die onder andere langs de mooie dahliavelden gaan. Rob en Susanne Mellink, intensief betrokken bij het bloemencorso én fervente fietsers, hebben voor ons zeven mooie routes uitgestippeld die als bloemblaadjes rondom het hart Lichtenvoorde liggen.", zo vertelt Annet Gierkink.
De zeven routes leiden de fietser, of wandelaar, langs unieke plekjes die zelfs bij veel locals totaal onbekend zijn. Het zijn duidelijk beschreven fietstochten die langs bijzondere bezienswaardigheden én door mooie natuurgebieden gaan. De afstanden liggen tussen de 15 en de 54 kilometer.

Dahliadorp
Wethouder Marieke Frank is blij met het initiatief: "We zijn twee jaar geleden gestart met het verzamelen van ideeën voor het Programma Lichtenvoorde. Daarbij werd duidelijk dat we meer willen doen met het bloemencorso, dat is een belangrijke trekpleister voor Lichtenvoorde. Dit boekje met Bloemenroutes is weer een mooie stap voor de toeristische ontwikkeling van Lichtenvoorde. Wie weet worden we hét dahliadorp van Nederland. Een mooie droom en we zijn hard op weg om die waar te maken. Het is fijn dat er nu weer zeven prachtige fietstochten bij zijn gekomen met ook nog eens verschillende afstanden. Voor elk wat wils."

Het boekje met de routes en foto's is tot stand gekomen door een samenwerking van Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde, Achterhoek Toerisme en de gemeente Oost Gelre. Het boekje is onder andere verkrijgbaar bij de VVV Oost Gelre.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant