ZSOM in de Molenberg

Algemeen

GROENLO - Het tv-programma van de ZSOM wordt wekelijks op verschillende momenten uitgezonden in de Molenberg. Deze week ziet programma er als volgt uit.

ZSOM Regiojournaal
Deze weken is de redactie van het regiojournaal op vakantie. Vanaf week 34 is er weer een regiojournaal.

Samenloop voor hoop
Op vrijdag 16 juni verzamelden zich vele lopers rond de muziekkoepel in Groenlo.
Hier werd de 24 uurs wandelestafette 'Samenloop voor Hoop' gestart, dit ten bate van het KWF kankerfonds. Een dertigtal teams liepen in estafettevorm het 400m lange uitgezette parcours bij de muziekkoepel. Elk team had een eigen sponsor.
Zaterdag 17 juni werd het spektakel afgesloten met een laatste ronde waaraan alle teams aan deelnamen. Na deze ronde verzamelden zich alle deelnemers en belangstellenden zich rond de koepel. Hier werd iedereen bedankt door voorzitter Patrick Pos, waarna uit een kartonnen envelop het bijeen gelopen bedrag tevoorschijn kwam. Dit bedrag overtrof veler verwachtingen namelijk € 80.174 Iedereen was erg blij met deze uitkomst en ging met een voldaan naar huis. Vandaag het tweede deel van de reportage die de ZSOM heeft gemaakt.

Openluchtspel 'Wat ne kroam'
Op 8 juli is de regiewagen van de ZSOM afgereisd naar Markelo om opnames te maken van het openluchtspel " Wat ne kroam". Dit openluchtspel speelt zich af in een klein gehucht, waar de gemoederen tussen de buren hoog oplopen. Reden is de uitbreiding van de sloperij van buurman van der Werf. Dit is tegen het zere been van de buren die enkele jaren geleden van de stad naar het platteland zijn verhuisd. Als dan de baron een stuk grond aan de sloperij verhuurd voor de uitbreiding, zijn de rapen helemaal gaar. De buren vermoeden dat er naast de sloperij ook allerlei illegale praktijken plaatsvinden. Ze trekken dan ook alles uit de kast om hierachter te komen.
Als er dan op zekere dag een officiële klacht bij de gemeente binnen komt, slaat de vlam volledig in de pan. Wie de klacht heeft ingediend is de grote vraag. Of dit goed afloopt? U moet het zelf maar komen bekijken. Vandaag het laatste bedrijf.

Op de website kan men kijken naar verschillende reportages.


www.zsom.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant