Blije gezichten bij Ingrid te Veldhuis (zittend links), Mariette Pillen, Patrick Pos (links zittend) en Jan van der Veen. Foto: PR
Blije gezichten bij Ingrid te Veldhuis (zittend links), Mariette Pillen, Patrick Pos (links zittend) en Jan van der Veen. Foto: PR

Eindstand SamenLoop voor Hoop Oost Gelre 85.500

Algemeen

OOST GELRE - Het is penningmeester Jan van der Veen die de eigenhandig gebakken taart aansnijdt in gezelschap van mede bestuursleden Mariëtte Pillen-Wegdam, Ingrid te Veldhuis en Patrick Pos. Er is alle reden tot taart, als Jan van der Veen vertelt van de reden van de bijeenkomst in 'petit comité'. "We hebben een inschattingsfout gemaakt met het bekend maken van de eindstand van de SamenLoop voor Hoop Oost Gelre," begint van der Veen serieus, maar dan al snel lachend. "De eindstand van de SamenLoop is 85.500 euro. Het is ruim 5000 euro meer dan we op de dag zelf bekend hebben gemaakt. Dat stemt ons blij," aldus de kasbeheerder.

"We hebben de inschatting op het moment van bekendmaken aan de voorzichtige kant gemaakt omdat we nog rekeningen binnen moesten krijgen, er zijn nog donaties binnengekomen en er was nog geld onderweg, maar we wisten niet hoeveel. En we hebben liever dat we het bedrag naar boven bij moeten stellen, in plaats van naar beneden." Onder het genot van van der Veens overheerlijke caloriebom wordt nog steeds met zeer grote voldoening en tevredenheid terug gekeken op de eerste SamenLoop voor Hoop Oost Gelre. "Het was een enorm succes, in alle opzichten, zo bleek ook uit onze evaluatie met de commissieleden. We zijn iedereen die meegewerkt heeft ontzettend dankbaar; deelnemers, bezoekers, sponsoren, vrijwilligers. Natuurlijk zijn er altijd puntjes voor verbetering vatbaar, maar die wegen niet op tegen al die positieve zaken", kijkt voorzitter Patrick Pos terug. "We hebben enkel positieve reacties ontvangen. Nog steeds overigens. Op de organisatie, de uitvoering, de sfeer, de saamhorigheid en de locatie aan de Grolse gracht. Van zowel deelnemers, bezoekers als survivors, zij die kanker hebben gehad of er nog tegen vechten. We zijn onlangs nog een avond bij elkaar geweest met hen. Hier bestond behoefte aan binnen de groep survivors. Toen hebben we dat opgepikt en georganiseerd. Hebben we met elkaar in een gezellige setting bij elkaar gezeten, nagepraat, en de prachtige video die de ZSOM gemaakt heeft van het evenement bekeken. Toen werd het op sommige momenten wel weer even stil en beleef je het als het ware opnieuw."

Of er een tweede SamenLoop voor Hoop Oost Gelre komt hierover heeft het Pos wel zijn ideeën. "We kunnen gerust stellen dat het een evenement van heel Oost Gelre was, al werd het vanuit Groenlo geïnitieerd. We hopen dat er over drie, vier jaar een volgende editie komt en dat die dan in een van de andere kernen opgepikt gaat worden. Het is anderhalf jaar werk geweest, dus daar moet dan wel rekening mee gehouden worden. Er ligt een draaiboek, met daarin ook de punten uit de evaluatie. Dat kan men zo overnemen. Ook hebben al diverse commissieleden aangegeven een volgende keer weer graag mee te werken."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant