Ook The Shuffle Percussion Group neemt deel aan de MuziekMarathon. Foto: Theo Huijskes
Ook The Shuffle Percussion Group neemt deel aan de MuziekMarathon. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Muziekvereniging Groenlo houdt MuziekMarathon

Algemeen

GROENLO - Onder het motto 'Ieder talent een instrument!' organiseert Muziekvereniging Groenlo op zondag 29 oktober in het kader van haar 90-jarig bestaan een MuziekMarathon.

Door Theo Huijskes

Het muziekfestijn, dat gaat plaatsvinden in sociaal-cultureel centrum De Mattelier in Groenlo, begint 's morgens om 10.00 uur en gaat onafgebroken door tot 's avonds 22.00 uur. Alle onderdelen van de Groenlose muziekvereniging, zijnde Eigenwijs, Muziekfabriek, Snuffle 1 & 2, De Knolle, The Shuffle Percussion Group en het A-orkest verzorgen een twaalf uur durende non-stop muzikale show.

Oud-Grollenaar Erwin ter Bogt, voormalig lid van Muziekvereniging Groenlo en thans beroepstrompettist, verzorgt een gastoptrede. Een speciaal onderdeel van het dagprogramma wordt verder gevormd door 'De Grolse Maestro', een dirigeerwedstrijd met deelname van bekende Grollenaren, die voor deze gelegenheid het dirigeerstokje van muzikaal leider Marcel Loff zullen overnemen. In de jury, die deze gastdirigenten gaat beoordelen, hebben onder andere Willem te Molder en Bas Konings zitting.

Verder zullen gedurende de gehele dag diverse acties worden georganiseerd, waarbij mooie prijzen zijn te winnen. De opbrengst hiervan komt ten goede van de jeugdopleiding van de vereniging. Op dit moment telt Muziekvereniging Groenlo zeventig jeugdleden.

De organisatie verwacht op 29 oktober veel publieke belangstelling voor deze niet alledaagse muzikale activiteit. Te zijner tijd is meer informatie over het festijn te lezen in deze krant.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant