Ron Muiderman met zijn beslissende slag.  Foto: PR
Ron Muiderman met zijn beslissende slag. Foto: PR

Ron Muiderman winnaar tiende Kaasboerderij Weenink Open

Algemeen

LIEVELDE - Zondag 13 augustus is voor de tiende keer het Kaasboerderij Weenink Open gespeeld. De weersomstandigheden waren ideaal: droog weer en bijna geen wind. De Boerengolfbaan is uitdagend door de afwisseling van kort en lang gras, mooie greens en dit jaar een extra hindernis, een doel zoals ze dat kennen bij rugby.

Het Kaasboerderij Weenink Open is een individueel Boerengolftoernooi. Elke speler loopt twee keer de Boerengolf baan van tien holes, in wisselende groepjes van drie spelers. Het parcours is in totaal ruim vijf km lang. De spelers komen uit het Brabantse. uit de Achterhoek en uit Duitsland.

De eerste ronde van 10 holes werd gewonnen dor Paul Niehues en Hubert Ahler uit Vreden met 67 slagen. Ron Muiderman haalde 69 slagen, Peter Weenink 72, Wilfried Maarse 73 en Theo Gotink en Hemmie Spekschoor 74 slagen.

De tweede omloop werd gelopen in 68 slagen door Ron Muiderman uit Deventer. Ron Muiderman en Paul Niehues eindigden beide met een totaal van 137 slagen. Zij speelden in de finale tegen elkaar. Op de eerste hole had Ron Muiderman één slag minder en werd daarmee de uiteindelijke winnaar van het toernooi. Hij is nu evenals Willie Slütter drie keer winnaar van het Kaasboerderij Weenink Open.


www.boerengolf.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant