Het diamanten echtpaar Jan Stapelbroek en Marietje Stapelbroek - Hendriks met achter hen burgemeester Joost van Oostrum. Foto: Ferry Broshuis
Het diamanten echtpaar Jan Stapelbroek en Marietje Stapelbroek - Hendriks met achter hen burgemeester Joost van Oostrum. Foto: Ferry Broshuis

Echtpaar Stapelbroek - Hendriks zestig jaar getrouwd

Algemeen

'We werden op hetzelfde moment verliefd op elkaar'

Door Ferry Broshuis

BELTRUM - Het is een mooi en best ook emotioneel moment als burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland op woensdagmiddag 16 augustus met een prachtig boeket zijn opwachting komt maken bij het zestig jaar getrouwde echtpaar Stapelbroek - Hendriks uit Beltrum.

Het echtpaar Jan (86) en Marietje (85) trouwde voor de wet op 25 juli 1957 en voor de kerk op 24 augustus van dat jaar. Hoe ontstond jullie relatie, zo zouden we nu vragen. Marietje is er heel erg duidelijk over: "Het was op het feest van Maria Hemelvaart op 15 augustus aan het eind van een sportdag en daarna een gezellig samenzijn in café Spilman. We zagen elkaar daar en we dachten allebei: ja, dat is-ie! We hadden elkaar wel eens eerder ontmoet, maar op die bewuste dag sloeg de vlam in de pan."

En zo ontstond hun liefde voor elkaar die nog steeds voortduurt. Het diamanten echtpaar kreeg vier kinderen (twee jongens en twee meisjes) en twaalf kleinkinderen. Ze wonen nu in een aanleunwoning van het verzorgingshuis Hassinkhof, maar hebben daarvoor op diverse andere adressen gewoond. Overigens allemaal in Beltrum waar beiden zijn geboren en getogen. Noord- en Zuid-Beltrum heeft elkaar destijds ontmoet, zo grappen de kinderen. Op de eerste woning moesten ze lang wachten, want er was woningnood. "Maar we kregen uiteindelijk een woonplek op een boerderij en dat was een grandioze tijd", zegt Marietje.

Sociaal actief
Het echtpaar is tot op hoge leeftijd sociaal actief geweest. Marietje bij allerlei werkzaamheden bij de kerk en ze las ook dialectverhalen voor. Jan die als beroep tuinman had, speelde op de harmonica, was lid van de plaatselijke harmonie Concordia en deed bijvoorbeeld ook veel tuinwerk rond de kerk.

Ze hielden zondag een gezellig familiefeest en kijken met veel dankbaarheid terug op het diamanten huwelijksfeest.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant