Café Doodgewoon voor Oost-Achterhoek

Algemeen

LIEVELDE - Het Café Doodgewoon, trefpunt voor mensen met een levensbedreigende ziekte en hun naasten en andere belangstellenden, wordt gehouden op donderdag 7 september bij kaasboerderij Weenink, Eimersweg 3 in Lievelde. De inloop is vanaf 14.30 uur, het programma begint om 14.45 uur en eindigt rond 16.00 uur. Het thema 'Wat kan allemaal bij een uitvaart' wordt besproken door Xandra Wolterink, uitvaartbegeleider.

Allemaal moeten we ooit een keer een uitvaart regelen. Dit zo goed mogelijk doen is belangrijk voor het rouwproces. Vragen daarbij kunnen zijn: Thuis opbaren, kan dat? Wat is een 24-uurs kamer en hoe werkt dat? Mag ik helpen bij de laatste verzorging van een overledene? Hoe gaat een crematie eigenlijk? Wat gebeurt er met de as? Wat kost een uitvaart? Kan ik zelf kiezen wie de uitvaart verzorgt? En hoe gaat dat dan met de verzekering? Kan ik vooraf mijn wensen vastleggen en wat kost dat? En hoe kan ik (fiscaal aantrekkelijk) geld opzij zetten voor een uitvaart?

Er is volop ruimte om vragen te stellen. En er is een informatietafel met onder meer flyers, boeken en het magazine 'Pal voor u'.

Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek in Oost-Achterhoek waar thema's over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een levensbedreigende ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Het netwerk palliatieve zorg Oost Achterhoek heeft het initiatief genomen om deze bijeenkomsten te organiseren. Er zijn altijd meerdere ervaren vrijwilligers en hulpverleners aanwezig: geestelijk verzorgers, medewerkers van hospice de Lelie en VIT- hulp bij mantelzorg.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant