Van links naar rechts; Raymond, Harm, Etienne en Guido. Foto: PR
Van links naar rechts; Raymond, Harm, Etienne en Guido. Foto: PR

Guido ten Brinke wint met team zeepkistenrace

Algemeen

Return of the Legend snelste van Cauberg af

BELTRUM - Het team Return of the Legend heeft in Limburg de zeepkistenrace gewonnen. Een van de teamleden is Guido ten Brinke uit Beltrum. Samen met zijn oud-collega's bouwde hij een formule 1 wagen na. Daarmee werd de snelste tijd gerealiseerd op het parcours vanaf de Cauberg.

"We hebben de zeepkist samen gebouwd op de locatie van onze oude werkgever in Zeewolde", legt Guido uit. Zijn teamgenoten zijn: Etienne Bijersbergen van Henegouwen (uit Berkel en Roderijs), HarmJan van Lieshout (uit Emmeloord) en Raymond van de Bos (uit Tilburg). "We zijn voorheen allemaal collega's van elkaar geweest bij Spyker Automobielen in Zeewolde. Vandaar dat we de locatie daar ook konden gebruiken om te bouwen."

De zeepkist ging als derde de Cauberg af. Van de 70 deelnemers realiseerde Return of the Legend de snelste tijd, van 30,21 seconden. Zij gaven de koppositie niet meer uit handen. Guido: "We waren onder meer sneller dan het Nederlandse bobslee team. Zij crashten met hun echte bobslee." De tijd was echter niet het enige waarmee punten gescoord kon worden. Ook werd gekeken naar originaliteit. Onder andere Max Verstappen zat in de Jury. "Hij was onder de indruk van hoe onze wagen op de Benetton B193 van Schumacher uit 1993 leek", aldus Ten Brinke.

Toegevoegd Beltrums tintje was dat de shirts die die de teamleden droegen waren gemaakt door Lucy Wolterink uit Beltrum. "Dit heeft ook bijgedragen aan de overwinning. We scoorden ook goed op originaliteit, aankleding pitbox, afwerking en presentatie."

Van links naar rechts; Raymond, Harm, Etienne en Guido. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant