Het Lepelatelier. Foto: PR
Het Lepelatelier. Foto: PR

Start teken- en schildercursussen bij het Lepelatelier

Algemeen

GROENLO - Op vrijdag 29 september start bij het Lepelatelier in Groenlo weer een cursus tekenen en schilderen voor kinderen. Ook start een cursus voor volwassenen. De kindercursus is op vrijdagmiddag van 16.00 tot 17.15 uur en de cursus voor volwassenen op vrijdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur.

In de kindercursus wordt gewerkt met allerlei teken- en schildermaterialen, zoals houtskool, pastelkrijt, aquarel en acrylverf. Kinderen leren hoe ze het materiaal gebruiken, maar ook hoe ze diepte in een schilderij krijgen, wat kleuren met elkaar doen en ze leren te tekenen wat ze zien, niet wat ze weten. Door middel van leuke en leerzame opdrachten leren zij hun eigen stijl ontdekken.De kinderen doen ook weer mee aan de Slag om Grolle. Zij maken werken waarbij ze worden geïnspireerd door 17e eeuwse kunstenaars. De lessen worden gegeven door Myra Breukers, kunstenaar met eerste graad lesbevoegdheid. De kosten zijn €110,- voor 10 lessen. Dit is inclusief alle materialen.

De cursus voor volwassenen start ook op 29 september en is voor zowel beginners als gevorderden. Er komen allerlei technieken en materialen aan bod zoals werken met houtskool, pastelkrijt en acrylverf. Door middel van opdrachten leer je meer over kleur en het gebruik daarvan in een schilderij, over diepte creëren op een plat vlak en over goed leren kijken: 'tekenen wat je ziet en niet wat je weet'.
De opdrachten worden ondersteund door voorbeelden uit de kunstgeschiedenis.
De opzet van de cursus is zo dat je de laatste lessen de tijd en ruimte krijgt om het geleerde toe te passen in een eigen werk. De cursus bestaat uit 10 lessen. De lessen zijn op vrijdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur, de cursus kost €140.


tel. 0544-468850, lepelatelier@yahoo.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant