Michaël Lammers, Bjorn Vije, Niek Molendijk en Nick Oostendorp in de ontvangstruimte van de Escaperoom. Foto: PR
Michaël Lammers, Bjorn Vije, Niek Molendijk en Nick Oostendorp in de ontvangstruimte van de Escaperoom. Foto: PR

Officiële opening Escaperoom Groenlo komt er aan

Algemeen

GROENLO - In de week voorafgaand aan de Slag om Grol wordt de escaperoom in Groenlo geopend. De laatste maanden is er door tientallen vrijwilligers hard gewerkt om Groenlo van een ontsnappingsroute te voorzien. De escaperoom is gevestigd aan de Beltrumsestraat. In een escaperoom wordt de bezoeker letterlijk opgesloten. Doel is om zo snel mogelijk uit de kamer zien te komen, door het goed oplossen van puzzels.

Het initiatief van het maken van de escaperoom in Groenlo komt van Nick Oostendorp, Björn Vije, Niek Molendijk en Michaël Lammers. De mannen hebben gekozen voor een 17de eeuws thema, en dan specifiek het jaartal 1627. Dit is het jaar waarin Frederik Hendrik de stad Grolle heeft terug veroverd op de Spanjaarden. "Wij hebben het onszelf niet makkelijk gemaakt door dit thema te kiezen, maar wij willen het zo secuur en goed mogelijk doen. En daarom kost het allemaal net iets meer tijd", vertelt een lachende Nick Oostendorp.

Er wordt nu een eindsprint getrokken om de escaperoom op tijd af te hebben. Eerst werd er alleen op zaterdag in de escaperoom gewerkt maar nu zijn ze er vrijwel dagelijks te vinden. "We worden wel druk met de Slag om Grolle in zicht. Zonder alle vrijwilligers was het ons niet gelukt. Die inzet is heel belangrijk", vertelt Michaël.

Volgens de mannen belooft het een hele beleving te worden. Geïnteresseerden kunnen vanaf 1 november reserveren om zelf te ontsnappen uit de escaperoom. Ook kunnen mensen zich via de website opgeven voor de mailinglist, zodat ze een mailtje krijgen op het moment dat er gereserveerd kan worden.


escaperoomgroenlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant