Vlnr Francis Baack en Leonie Giezen van Dito Theaterweek, Nico Ressing van de Muziekvereniging Groenlo en Jan Papen en Harry Pothof van de Vincentiusvereniging met hun cheques. foto Kyra Broshuis
Vlnr Francis Baack en Leonie Giezen van Dito Theaterweek, Nico Ressing van de Muziekvereniging Groenlo en Jan Papen en Harry Pothof van de Vincentiusvereniging met hun cheques. foto Kyra Broshuis Foto: Kyra Broshuis

Sponsorloop levert 3750 euro op

Algemeen

GROENLO- De leerlingen van de basisscholen in Groenlo hebben met de Sponsorloop 3750 euro opgehaald. De Sponsorloop, die altijd tijdens de Kaak Kanonsloop wordt gehouden, is al jaren een vast onderdeel van het programma voor de leerlingen. Niet verplicht maar gelukkig doen er altijd veel kinderen aan mee.

Door Kyra Broshuis

Muziekvereniging, Vincentius en Dito
Elk jaar bekijkt de werkgroep, waarin ouders van de verschillende scholen zitten, welke goede doelen er aan de sponsorloop gekoppeld worden. Voor dit jaar is gekozen voor drie Groenlose organisaties; de Muziekvereniging, de Vincentiusvereniging en de Dito Theaterweek. De afgevaardigden van deze drie organisaties waren vrijdagochtend aanwezig op De Ni'je Veste Buitenschans om de cheque in ontvangst te nemen. Alle drie kregen ze een cheque van 1250 euro.

Mooi bedrag
Directeur Hans van Loosen van De Ni'je Veste Buitenschans bedankt de leerlingen voor hun deelname aan de loop: "Geweldig dat jullie je zo ingezet hebben en dat we nu aan deze drie belangrijke verenigingen een mooi bedrag kunnen overhandigen." Leonie Giezen van de Dito Theaterweek is blij met de cheque. "Met dit bedrag kunnen we materialen kopen om volgend jaar, samen met jullie, weer een prachtige musical neer te zetten. Niet meer in De Bron maar in de nieuwe Mattelier." Jan Papen van de Vincentiusvereniging vertelt dat het geld gebruikt gaat worden voor de kerstactie. "Zodat ook de mensen die het echt nodig hebben, een extraatje hebben met de feestdagen". Namens de Muziekvereniging neemt Nico Ressing de cheque in ontvangst. "Hartstikke bedankt allemaal. Dit geld kunnen we heel goed gebruiken om instrumenten aan te schaffen voor de muzieklessen voor kinderen. Want muziek heb je nodig, het hele jaar door."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant