Koor Vivace. Foto: PR
Koor Vivace. Foto: PR Foto: Verona Westera

Gouden jubileum koor Vivace

Algemeen

LIEVELDE - Koor Vivace uit Lievelde bestaat vijftig jaar. Een goede reden dus voor een muzikaal feestje. Iedereen kan hiervan meegenieten en is welkom op het jubileumconcert op 28 oktober om 20.00 uur bij Erve Kots in Lievelde. Alle oud-koorleden, -dirigenten en -pianisten hebben een uitnodiging ontvangen en het concert krijgt zo het karakter van een reünie. Het wordt een avond met een mix van oud en nieuw, een avond van genieten van zang en het elkaar (weer) ontmoeten. Het koor krijgt vocale versterking van zes heren bij enkele nummers en dat is het luisteren absoluut waard.

In het jaar 1967 werd in de kerk in Lievelde voor het eerst gezongen door een kinderkoor. Meester Mesman, onderwijzer van de basisschool, nam het initiatief en zijn klas zong in de zaterdagavondmis Nederlandse liederen. Vernieuwend in een tijd waar tot dan toe de hele liturgie in het Latijn gedaan werd. Bij het stijgen van de leeftijd van de leden ging het kinderkoor enkele jaren later over in het Jeugdkoor van Lievelde en toen de naam jongerenkoor ook niet meer van toepassing was, kreeg het koor in 1996 de naam Vivace. Het koor staat sinds 1987 onder leiding van Gerard Berentsen. Bijzonder is dat hij één van de kinderen uit de klas van Meester Mesman was.

Vivace is nu een vrouwenkoor, bestaande uit 23 enthousiaste leden, dat gevarieerde meerstemmige liederen zingt, van geestelijke liederen tot pop- en musicalnummers. Het koor wordt op piano begeleid door Annemarie Hilferink.

Tijdens het jubileumconcert wordt er terug gekeken op 50 jaar Vivace en worden herinneringen opgehaald in beeld en geluid. Vivace hoopt op veel belangstelling voor dit jubileumconcert en nodigt iedereen van harte uit op 28 oktober 20.00 uur bij Erve Kots.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant