Brandweer Groenlo zoekt nieuwe collega's

Algemeen

GROENLO - Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer is ter plaatse. Het klinkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. De brandweer bestaat voor tachtig procent uit vrijwilligers en om op sterkte te blijven zijn continu nieuwe mensen nodig. Brandweerpost Groenlo kan bijvoorbeeld nieuwe mensen gebruiken. Nieuwsgierig geworden? Op maandag 30 oktober houdt de brandweer Groenlo een inloop avond in de brandweerkazerne, Oude Winterswijkseweg 20 in Groenlo vanaf 19.30 uur.

De brandweer in Groenlo zoekt tevens mensen die ook overdag beschikbaar zijn. Mensen die overdag slechts enkele uren beschikbaar (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn, of als men in ploegendienst werkt), is men zeer zeker ook van harte welkom op maandag 30 oktober.

Vergoeding
Als brandweervrijwilliger redt men bijvoorbeeld mensen in noodsituaties. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met een team een klus te klaren en zich in te zetten voor het redden van mens en dier. Er wordt echter meer geboden. Op de eerste plaats zorgt de brandweer voor een goede opleiding. Daarnaast ontvangen vrijwillige brandweermensen een financiële vergoeding voor de scholing, oefeningen en de uitrukken. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering. De vrijwilligers van brandweer Groenlo combineren hun dagelijks werk met het werk als brandweerprofessional. In geval van een melding komen zij naar de kazerne om uit te rukken en mensen in een noodsituatie te helpen. Om dit te kunnen blijven doen, zijn er mensen nodig. 

Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. Verder is het een pré wanneer men, als men in loondienst is, toestemming heeft van de werkgever om in geval van een alarmering de werkplek te verlaten. De brandweer gaat eventueel graag in gesprek met werkgevers om dit te realiseren. Is er iemand in de omgeving die ook aan het profiel voldoet, niet in Groenlo woont maar er wél werkt, dan is hij of zij ook van harte welkom op 30 oktober.

Inloopavond
Enthousiast en nieuwsgierig geworden? Kom dan op 30 oktober om 19.30 uur naar de brandweerkazerne, Oude Winterswijkseweg 20 in Groenlo. De toekomstige collega's verheugen zich op de komst van belangstellenden en staan klaar om een en ander te demonstreren en om vragen te beantwoorden. Mogelijk is de interesse gewekt, maar is men niet in de gelegenheid naar de informatieavond te komen. In dat geval kan contact worden gezocht via postgroenlo@vnog.nl en de brandweer neemt dan zo snel mogelijk contact op. Kijk ook voor informatie op www.brandweergroenlo.nl Ook andere brandweerposten in de Achterhoek kunnen nieuw talent gebruiken. Kijk op www.brandweer.nl/vnog om welke posten het gaat.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant