De vakjury in Groenlo met tweede van rechts Annemarie Jorritsma. Foto: Theo Huijskes
De vakjury in Groenlo met tweede van rechts Annemarie Jorritsma. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Welgelegen in de race voor Architectuur Prijs Achterhoek

Algemeen

GROENLO - Welgelegen Stadscafé & Boothuis in Groenlo is in de race voor de Architectuur Prijs Achterhoek 2017. Het inmiddels bekende Grolse horeca-etablissement kan daardoor in aanmerking komen voor de prijs van de vakjury alsmede voor de publieksprijs. De uitreiking van de prijzen vindt plaats op vrijdag 3 november in de DRU Cultuurfabriek in Ulft.

Sedert het jaar 2000 reikt de Stichting Architectuur Prijs Achterhoek (APA) ieder jaar prijzen uit aan architecten voor de mooiste en interessantste projecten. De doelstelling is om met regionale architectuurprijzen een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van de architectuur in de Achterhoek. Voor de prijzen van dit jaar kunnen projecten meedingen die in 2015 en 2016 zijn opgeleverd. De vakjury onder aanvoering van Annemarie Jorritsma was op 12 oktober in Groenlo om Welgelegen te beoordelen.

Welgelegen Stadscafé & Boothuis in Groenlo werd in 2015 opgeleverd. Het monumentale hoofdgebouw dateert van 1890 en is sindsdien enkele malen verbouwd, het laatst eind 2014, begin 2015. De officiële opening van het nieuwe Welgelegen was in mei 2015 en het belang ervan werd destijds door burgemeester Annette Bronsvoort omschreven als: 'Het snoer met de naam Programma Stad Groenlo is verrijkt met een fantastische parel!'

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant