Een fragment uit 'Absolutely Floyd.'
Een fragment uit 'Absolutely Floyd.' Jason van Vliet Fotografie

Absolutely Floyd; 'Signs of life 17/18, The Live Tribute to Pink Floyd' in de Mattelier

Algemeen

'Ik verheug me om het hier in Groenlo te zien'

Door Henri Walterbos

GROENLO - De cultuuragenda van De Mattelier wordt langzaam gevuld met tal van voorstellingen die Groenlo en omgeving een onvergetelijke avond zullen bezorgen. Werd er afgetrapt met cabaretiers André Manuel en Thijs Kemperink in 'Een echte Tukker is geen motherfucker' en beleven Grolse helden Joost Frank en Martijn Gelinck er op 3 november de (uitverkochte) première van hun eerste solo-theatervoorstelling 'Kwinkslag', ook muziek zal een prominente plaats innemen op de agenda van 'het theater'.

"We zijn ons nog aan het oriënteren en een stagiaire zal onderzoek doen naar waar de interesses liggen van mensen", laat directeur Tonnie Zieverink weten. Soms komt er echter iets op je pad waar geen onderzoek naar gedaan hoeft te worden en de feiten voor zich spreken. Dat gebeurde met Absolutely Floyd; 'Signs of life 17/18, The Live Tribute to Pink Floyd.' "Het is leuk om een keer iets anders te doen. Geen voorstelling maar een concert. Staand, en misschien een deel zittend. Dat bekijken we nog. De muziek van Pink Floyd is razend populair bij liefhebbers er van en bij muziekliefhebbers in het algemeen. De muziek van Pink Floyd is voor een zeer breed publiek. Ik kwam er via Brenda Benard van Toneelvereniging Dito mee in contact, na een uitvoering van Dito, in de Bron toen nog. Haar vader is gitarist van de tributeband, die al tien jaar door het gehele land toert met de productie." Brenda zit er bij en lacht als zij Tonnie hoort vertellen. "Ze wilden graag een keer hier in de regio optreden. Toen mijn ouders bij die uitvoering van Dito waren leek het mijn vader wel leuk om in de Bron op te treden met de band en heeft mijn vriend Lars (Oesterholt, red.) mijn vader aan Tonnie voorgesteld, die avond nog. Het werd de Mattelier." Zelf zagen ze de show onlangs nog in een vol RABO-theater in Hengelo. "Het is waanzinnig goed en dat voor amateurmuzikanten. Het is geen coverband maar een echte tributeband, met veel aandacht ook voor de show om zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid te komen", weet Brenda. "Ik verheug me om het hier in Groenlo te zien."

Lovende recensies
Door het gehele land treedt de formatie op, met overal even lovende recensies. Reden te meer voor Zieverink de productie naar Groenlo te halen. Tijdens een concert van Absolutely Floyd wordt de bezoeker verwend met een keur aan hits uit het gehele oeuvre van Pink Floyd. Dit alles aangevuld met veelal zelf geproduceerde videobeelden en een fantastische lichtshow. De muziek van Pink Floyd bezit, decennia nadat het is uitgebracht, nog steeds de kracht om nieuwe generaties aan te spreken. Voor jong en oud is Absolutely Floyd dan ook een feest van herkenning. Het publiek wordt meegevoerd in een wereld die Pink Floyd heet; Absolutely Floyd, zowel muzikaal als vocaal als ook met een showelement van hoog niveau. De show wordt uitgevoerd door een 11 koppige band. Topmuzikanten die ook vooral grote liefhebbers zijn van het speciale onmiskenbare geluid van de formatie omtrent meester-gitarist David Gilmour. De formatie is samengesteld met topmuzikanten uit geheel Nederland. Ook uit de Achterhoek. Zo komt saxofonist Christiaan Klok uit Gorssel. "Ze repeteren bij toerbeurt bij elkaar in de buurt. Ik weet van mijn vader, die in Vlaardingen woont, dat hij voor een repetitie regelmatig twee uur in de auto zit." De formatie streeft er naar bezoekers een avond te bieden om nog lang van na te genieten.

Voorverkoop
Kaarten voor de voorstelling op vrijdag 6 april 2018 zijn vanaf 1 november online te bestellen via www.mattelier.nl; 20 euro in de voorverkoop, 22.50 euro aan zaal 's avonds, beiden inclusief garderobe. De voorstelling begint 20.15 uur, zaal open 19.15 uur. Meer info is te vinden op: www.absolutelyfloyd.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant