Presentator Joeri van Dans je fit met één van de jongensgroepen. Ook de latere winnaars zijn jongens. foto: Kyra Broshuis
Presentator Joeri van Dans je fit met één van de jongensgroepen. Ook de latere winnaars zijn jongens. foto: Kyra Broshuis

Beker Dancebattle Humanitas blijft in Groenlo

Algemeen

GROENLO- In de gloednieuwe theaterzaal van De Mattelier in Groenlo werd afgelopen woensdag de Dancebattle van Humanitas Kinderopvang gehouden. Het is de tweede keer dat Humanitas Oost Gelre aan deze battle meedoet.

Door Kyra Broshuis

In de spotlights
De kinderen van de BSO (buitenschoolse opvang) hebben op maandag en dinsdag met hun groepje geoefend onder leiding van een professionele dansleraar of lerares van Dans je fit. Op de woensdag is het tijd om de ingestudeerde dans op het podium te laten zien. De zaal zit vol met vaders, moeders en opa's en oma's. Op het podium, in de spotlights en op hippe muziek, dansen de kinderen groepje voor groepje hun ingestudeerde dans. De dansers en danseressen zien er prachtig uit in zelf versierde shirts en met prachtige make-up en spectaculaire kapsels.

Mooie samenwerking
"Wij vinden beweging ontzettend belangrijk", zegt locatiemanager Ellen Rombouts van Humanitas. "Daarom doen we graag mee aan dit soort initiatieven. "Het is een mooi programma voor deze herfstvakantie. We hebben de hulp gevraagd van DITO voor de schmink, de kapsels en de kleding. We werken vaker samen en dat loopt heel goed."

Team Toppers
Presentator Joeri van Dans je fit vertelt dat de strijd ook altijd tussen Lichtenvoorde en Groenlo gaat. "We hebben vanmiddag zes deelnemende groepjes. De winnaar krijgt een beker en de eeuwige roem. De andere deelnemers krijgen een officiële oorkonde. De jury, bestaande uit twee pedagogisch medewerkers (Tim Wolters en Dorine Raats) én een professionele danseres (Ivana Zandbergen), let goed op de uitvoering van de dans. "We houden er rekening mee dat de kinderen zenuwachtig kunnen zijn. Gelukkig worden ze goed begeleid door Dans je fit en hebben ze zichtbaar plezier in het optreden." Als alle groepen opgetreden komt de uitslag: de beker gaat, heel verrassend naar een jongensgroep. 'Team Toppers' gaf de beste show weg en wordt winnaar van de Dance Battle 2017. De wisselbeker blijft daarmee in Groenlo.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant