ZSOM in De Molenberg

Algemeen

GROENLO - Het tv-programma van de ZSOM wordt op diverse momenten vertoond in De Molenberg. Deze week staand de volgende onderdelen op het programma.

ZSOM Regiojournaal
Het laatste nieuws en actualiteiten uit de regio.

Op bezoek bij…. Herfstmarkt in Lintelo
In het Kulturhus in Lintelo was een veelzijdige en gezellige herfstmarkt georganiseerd ,er was van alles te zien en te proeven voor jong en oud. De standhouders maakten prachtige producten en er werd goed verkocht November is het slachtmaand het zogenaamde slachtvisite, ook hier werd aandacht aan besteedt ,varkens werden geslacht op traditionele wijze en werden tot verschillende en ouderwetse producten bereid .

Bieten uithollen bij Scouting Groenlo
Op zaterdag 5 november 2016 verzamelden een vijftiental kinderen op het terrein van Scouting Groenlo. Onder leiding van Bernd Pothof leider van de Bevers werden er Bieten of mangels uitgehold voor de komende Sunte Matten. Allen kregen een suikerbiet waar de kap was afgezaagd, op tafel lag het uithollings gereedschap lepels en messen.
Enthousiast gingen de kinderen aan de slag, wat toch niet zo makkelijk bleek te gaan, gelukkig was er een boormachine die het werk erg verlichtte. De uitkomst werd bekeken in het kabouterhuis, een kaars in de biet, het licht uit en dan maar griezelen.

ZSOM Regiojournaal
Nogmaals nieuws en actualiteiten uit de regio.

De Klas van Komrij
Oud-klas- en schoolgenoten van Gerrit Komrij praatten over hun herinneringen aan de schrijver/dichter/bloemlezer in hun schooltijd tijdens de vroege jaren '60. Ze deden dat in een klaslokaal van de oude HBS aan de Zonnebrink in Winterswijk op 16 november j.l.. De gesprekken concentreren zich op de periode dat Gerrit Komrij van de 3e klas van de HBS overstapte naar de 4e klas van het gymnasium. In die tijd was het op zich al bijzonder dat een jongen uit een arbeiderswijk naar de HBS ging. Nog uitzonderlijker was het feit dat iemand zonder in de eerste middelbare schooljaren klassieke talen te hebben gehad, halverwege een overstap maakte naar het gymnasium. In het op te nemen programma was ruim aandacht voor de belangstelling die Komrij toen al koesterde voor de literatuur, en met hem een aantal klasgenoten. Ook de rol die Komrij innam tijdens klasse-avonden en culturele bijeenkomsten kwamen aan bod. Het in die tijd toch lastig bespreekbare aspect van homoseksualiteit en de coming-out van Komrij waren eveneens onderwerp van gesprek. In totaal kwamen 10 klas- en/of schoolgenoten aan het woord. Het project is het resultaat van samenwerking tussen het Gerrit Komrij College, RTV Slingeland en ZSOM Omroep Groenlo. Vandaag het eerste deel.


www.zsom.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant