Adventsconcert van het Madrigalkoor in Zwillbroek

Algemeen

ZWILBROEK - Het Madrigalkoor Vreden geeft op de derde adventszondag, 17 december, om 16.30 uur een adventsconcert. Het is de eerste keer onder leiding van hun nieuwe dirigent Kurt Ludwig Forg. De bezoekers worden uitgenodigd om door dit traditionele concert in de Zwillbroekse kerk in adventsstemming te komen.

In het eerste concertdeel zal het koor adventsliederen van F.Kuckuck, Z. Kodaly en Johannes Brahms voordragen. Brahms' geliefde adventslied 'o Heiland reiss die Himmel auf' thematiseert op een typische barokmanier de rode draad van de advent, het verlangen naar de Verlosser.

Uitgezochte Spirituals evenals de motette 'lauft ihr Hirte' van Michael Haydn, een broer van de bekende Joseph Haydn, leiden langzaamaan naar het kerstgebeuren. Adventsorgelwerken op het historische orgel van de barokkerk omlijsten de uitvoeringen en laten een bijzondere sfeer ontstaan. Ook het publiek wordt uitgenodigd deel te nemen aan een Quempas zingen, de beurtzang uit de vier hoeken van de kerk. De entree is zoals altijd vrij, om een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant