William Krabbenborg.
William Krabbenborg. Foto: PR

Krabbenborg stopt bij sportclub Lochem

Algemeen

ACHTERHOEK/GROENLO- Aan het eind van het lopende seizoen vertrekt William Krabbenborg (45) bij Sportclub Lochem.

Door Henri Walterbos

Krabbenborg heeft aangegeven na drie seizoenen hoofdtrainer te zijn geweest van de Lochemse derdeklasser voor een nieuwe uitdaging te willen gaan. Dit heeft de Grollenaar het bestuur en de spelersgroep van de derdeklasser inmiddels laten weten. Dit besluit is gevallen ondanks de goede prestaties van de hoofdmacht en de prima wederzijdse samenwerking. Sportclub Lochem staat op dit moment op de tweede plaats in de derde klasse B.

Na veertien jaar deel uitgemaakt te hebben van de hoofdmacht van sv Grol en er enkele jeugdselectieteams onder zijn hoede te hebben gehad, maakte Krabbenborg de overstap naar het zondag-seniorenvoetbal. De eerste hoofdmacht die hij onder zijn hoede had was die van FC Trias uit Winterswijk. In zijn eerste jaar promoveerde Krabbenborg met zijn team direct al van de vijfde naar de vierde klasse. Na twee jaar bij de Winterswijkse fusieclub stond Krabbenborg drie jaar voor de hoofdmacht van Sportclub Neede. Met Neede promoveerde Krabbenborg in zijn eerste jaar door middel van nacompetitie naar de derde klasse, alwaar helaas na een seizoen degradatie volgde.

Na een jaar in de vierde klasse te hebben vertoefd werd het verloren terrein echter direct weer goedgemaakt door een kampioenschap in de vierde klasse C. Zijn volgende stap zette Krabbenborg in Hengevelde, bij WVV'34. Na één jaar kon hij kiezen uit een verlenging van het dienstverband in het Twentse of een terugkeer naar de Achterhoek, naar Pax Hengelo, dat zich bij hem gemeld had. Hij koos voor het laatste. Na twee seizoenen Pax ging de vader van een voetballende zoon en dochter bij Sportclub Lochem aan de slag. De Grollenaar is in het bezit van het TC 3 en 2.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant