De nieuwe Jonkheer en Jonkvrouw hullen zich voorlopig nog in nevelen.
De nieuwe Jonkheer en Jonkvrouw hullen zich voorlopig nog in nevelen. Foto: PR Tönnekes

Nieuwe Jonkheer en Jonkvrouw op 't nus gevangen

Algemeen

GROENLO – Tijdens deze koude, witte dagen heeft de carnavalsvereniging de Tönnekes warm nieuws: De nieuwe Jonkheer en Jonkvrouw zijn gestrikt, oftewel op 't nus gevangen! "Dat is natuurlijk fantastisch. Ook dit jaar hebben wij weer twee enthousiastelingen weten te strikken voor de nieuwe campagne en het boegbeeld van de Tönnekes willen zijn," is voorzitter Barend Soer blij.

Het was volgens Soer ook dit jaar wederom een hele klus om de nieuwe hoogheden met de meest creatieve smoezen te lokken. "Het is altijd spannend. Je hoopt natuurlijk dat niemand het vooraf doorheeft. Dat is dit jaar weer gelukt en daardoor blijft het spannend tot aan de Tönnekesavond op 10 februari 2018 bij Kras."

Om de identiteit van de nieuwe Jonkheer en Jonkheer toch langzaamaan prijs te geven in de aanloop naar de onthulling zullen de komende tijd op de Facebookpagina van de Tönnekes verschillende hints gegeven worden.
Alle geledingen binnen de verenigingen zijn daarnaast alweer hartstikke druk met de voorbereidingen voor de zaterdagavond in Café Kras, de eigen wagen voor in de optocht en de dagen die volgen. "We maken er weer een groot feest van met de Grolse jongeren. De zaterdagavond wordt direct al een knalfeest als opmaat naar drie dolle dagen Grolse carnaval. Onze onthullingscommissie is druk aan het werk om een fantastische avond neer te zetten. Van dans tot aan grappen, van het aftreden tot aan de spectaculaire onthulling van de nieuwe hoogheden. Alles wordt fantastisch," is Soer euforisch.

"De eerste aanwijzingen verschijnen deze week al online. Het gissen naar de namen zal dan alleen maar toenemen.
Tot aan de onthulling op 10 februari zullen we om de paar dagen een voor ons logische aanwijzing geven op de Facebookpagina van de Tönnekes. Bij foto's blijft het niet dit jaar. Er zal een serie van vijf korte filmpjes gepubliceerd worden, waar de Jonkheer en Jonkvrouw in meespelen, vanzelfsprekend vermomd," lacht Soer.

De Tönnekesavond op 10 februari 2018 in Café Kras heeft als thema 'Make Love, Not War'.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant