De vlag in top door medewerkers van de bouwplaats.
De vlag in top door medewerkers van de bouwplaats. "Zelf waog ik dat neet," aldus Jos Oostendorp nippend aan het pannenbiertje. Foto: Henri Walterbos Foto: Henri Walterbos

Pannenbier met eerste Brouwersnösbier

Algemeen

GROENLO - De contouren van de brouwerij zijn inmiddels zichtbaar. Dinsdag ging de vlag in top vanwege het bereiken van het hoogste punt.

Door Henri Walterbos

Van te voren aangekondigd maar toch nog even spannend of de vlag ook daadwerkelijk in top kon vanwege de strenge winterse omstandigheden de afgelopen dagen. "Het spande er echt om," aldus Jos Oostendorp tijdens het pannenbier dat gedronken werd ter gelegenheid van de viering van het hoogste punt van de brouwerij die 1 mei 2018 operationeel zal zijn.

Volgens een aloude Achterhoekse traditie hoort hier vanzelfsprekend een biertje bij. Eveneens een mijlpaal; het eerste echte officiële Brouwersnösbiertje uit de proefbrouwerij van brouwer Jan Luft. "We drinken nu een zwaar biertje van 10,5 procent. Het is voorproefje op hetgeen jullie straks mogen verwachten", proostte Jos met de genodigden.
"Of dit biertje precies zo in de markt komt, weten we nog niet, maar het is misschien bij deze temperaturen wel prima te drinken."
Vergezeld van een plankje hapjes, verzorgd door toekomstig uitbater van het horecadeel Rob Porskamp, kregen de aanwezigen letterlijk een voorproefje op hetgeen na de opening gepresenteerd wordt. "Een lekker biertje Jos. Binnenkort weer bij een volgende stap in de bouw?," aldus een van de gasten lachend bij vertrek.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant