Bij de nieuwe N18 zijn al vele bomen geplant. Foto: PR
Bij de nieuwe N18 zijn al vele bomen geplant. Foto: PR

Bouw fietstunnel Eschweg en aanplant bomen in Groenlo

Algemeen

GROENLO - Van vrijdagavond 19 januari 19.00 uur tot en met zondag 22 januari 6.00 uur werkt aannemer Noaber18 aan de fietstunnel ter hoogte van de Eschweg in Groenlo. Het verkeer op de N18 wordt met een tijdelijk verkeerslicht om de beurt langs het werk geleid.

In de fietstunnel bij de Eschweg maakt aannemer Noaber18 een trap. De werkzaamheden hiervoor starten op vrijdag 19 januari met het verwijderen van een deel van de vangrail en asfalt. Op zaterdag overdag maakt Noaber18 een tijdelijke constructie in de tunnel. Hiervoor brengt de aannemer palen in de grond, waartussen schotten worden geplaatst. Vanaf vrijdag 19 januari is de afslag vanaf de N18 richting de Eibergseweg. Het verkeer wordt omgeleid via de Marhulzenweg. Deze omleiding blijft tot en met begin maart van kracht.

Aanplanten van bomen
De afgelopen week is de aannemer tussen Groenlo en Eibergen gestart met het planten van bomen. Tussen de Vredenseweg en de aansluiting Laarberg zijn boomrijen met eiken geplant. Op andere plekken komen bosplantsoenen met diverse boomsoorten, zoals berken, wilde lijsterbes, ligusters en meidoorns.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant