De organisatie met de poule-indeling met vlnr Frank Walterbos, Tonny Hartman, Ellen Simmelink, Ramon Porskamp, Koen Bleumink, Sander Nijhoff, Tonnie Zieverink en Marco Frank. Foto: Theo Huijskes
De organisatie met de poule-indeling met vlnr Frank Walterbos, Tonny Hartman, Ellen Simmelink, Ramon Porskamp, Koen Bleumink, Sander Nijhoff, Tonnie Zieverink en Marco Frank. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Internationaal Marveldtoernooi kent een sterk deelnemersveld

Algemeen

Met debutanten Atlético Madrid, Korea FL en Paok FC

Door Theo Huijskes

GROENLO - Het deelnemersveld aan de 29e editie van het Internationaal Marveldtoernooi 2018 is bekend. Andermaal een sterk deelnemersveld waaronder een drietal teams die voor het eerst deelnemen aan het prestigieuze internationale jeugdtoernooi van de sportvereniging Grol in Groenlo. De presentatie van het deelnemersveld met daaraan gekoppeld de loting voor de poule-indeling vond afgelopen zaterdag onder grote belangstelling plaats in het Sportcafé op het sportpark Den Elshof. Het jeugdtoernooi onder de 15 van dit jaar vindt plaats op vrijdag 1 tot en met zondag 3 juni. De sponsoravond voor de sponsoren van s.v. Grol en het Internationaal Marveldtoernooi vindt plaats op donderdagavond 31 mei.

De loting voor de poule-indeling werd verricht door Elvio van Overbeek, momenteel speler van De Graafschap en in 2007 met PSV spelende op het Internationaal Marveldtoernooi. PSV won toen het toernooi en Elvio was daarbij niet alleen topscorer, maar werd ook uitgeroepen tot de beste speler van het toernooi.
Voorafgaande aan de loting was het organisatievoorzitter Marco Frank, die terugblikte op het toernooi van het afgelopen jaar en tevens vooruit keek naar het toernooi dat dit jaar plaats zal vinden in het kader van het 100-jarige bestaan van de Groenlose voetbalclub.                

De twaalf deelnemende ploegen komen uit drie verschillenden continenten en daarnaast uit zeven verschillende landen. Nieuw zijn dit jaar Atlético Madrid uit Spanje, Korea FL uit Zuid-Korea en Paok FC uit Griekenland. Uit Nederland is naast de jeugd van S.V. Grol de gebruikelijke top drie: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig. Verder is FC Twente terug van weggeweest. De belangrijkste reden daarvoor is dat de jeugd uit Enschede een kwaliteitsslag heeft gemaakt en de organisatie daar vervolgens gebruik van maakt om het aspect regionale inbreng te accentueren. Terug na enkele jaren afwezigheid zijn ook Bayer 04 Leverkusen uit Duitsland (dit jaar voor de 15e keer van de partij), Celtic FC uit Schotland (laatste deelname in 2007), Red Bull Brasil uit Brazilië (voor de 2e keer aanwezig) en daarnaast het grote FC Barcelona uit Spanje (laatste deelname in 2015).

Poule-indeling
Andermaal wordt er gespeeld in twee poules. Worden er op vrijdag twee poulewedstrijden gespeeld, op zaterdag worden er nog eens drie gespeeld. Vervolgens vinden op zondag de kruis- en halve finales alsmede de finale plaats. De wedstrijden starten op vrijdagavond om 17.30 uur, op zaterdagmorgen om 10.30 uur en op zondagmorgen om 9.30 uur. De finale op zondagmiddag begint om 15.45 uur, waarna om 16.45 uur de prijsuitreiking plaats vindt. Alle wedstrijden staan onder leiding van drie buitenlandse scheidsrechters en een aantal bekende Nederlandse scheidsrechters, waaronder Kevin Blom, Ed Janssen en Rob Dieperink. Nieuw als coördinator van de scheidsrechters is dit jaar voormalig scheidsrechter Eric Braamhaar.

Na loting kwam de volgende poule-indeling uit de bus: Poule A: S.V. Grol, Ajax, Korea FL, Red Bull Brasil, Celtic FC en FC Barcelona; Poule B: FC Twente, PSV, Feyenoord, Bayer 04 Leverkusen, PAOK FC en Atlético Madrid.

De deelnemende teams. Foto: Theo Huijskes

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant