Talie Wijlens en Thirsa van der Kieft tijdens één van de activiteiten van Prikkelz. Foto: Kyra Broshuis
Talie Wijlens en Thirsa van der Kieft tijdens één van de activiteiten van Prikkelz. Foto: Kyra Broshuis

Prikkelz zoekt vrijwilligers

Algemeen

GROENLO- Prikkelz, de stichting die kinderen in Groenlo en omgeving kennis laat maken met kunst, cultuur en avontuur, is op zoek naar vrijwilligers. Thirsa van der Kieft van Prikkelz vertelt wat de stichting nodig heeft om kinderen structureel een boeiend programma te kunnen blijven bieden.

Door Kyra Broshuis

Begeleiding op de vrijdagmiddag
"Ons programma loopt jaarlijks van oktober tot aan de meivakantie. Op de vrijdagmiddagen hebben we een bijzonder gevarieerd aanbod voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. We zijn op zoek naar vrijwilligers die op de vrijdag de kinderen willen begeleiden. Dat hoeft niet per se elke vrijdag, we willen naar een pool van vrijwilligers toe, zodat we kunnen rouleren." Daarnaast zijn de mensen van Prikkelz ook op zoek naar een penningmeester. De tijd die daarvoor staat is beperkt, legt Van der Kieft uit. "Het is een bescheiden taak maar wel belangrijk. We zijn een stichting en wettelijk verplicht om een penningmeester te hebben."

Promotiewerk
Daarnaast is er behoefte aan vrijwilligers die de missie van Prikkelz verder kunnen uitdragen. "Het loopt goed met de stichting maar het blijft belangrijk dat iedereen op de hoogte wordt gehouden van onze activiteiten. We maken daarvoor uiteraard gebruik van social media en andere kanalen. Een creatief persoon die onze stichting een warm hart toedraagt en zijn of haar steentje wil bijdragen aan onze missie is van harte welkom!"

Ondersteuning van de gemeente
Prikkelz wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Oost Gelre. De gemeente wil graag dat elke inwoner –van jong tot oud- meedoet. Sport- en beweegcoaches en cultuurcoaches organiseren activiteiten in Oost Gelre op het gebied van sport, bewegen en cultuur. Zij zijn de verbindende schakels tussen de vraag van de inwoners en de aanbieders van sport, beweging en cultuur. In het geval van Prikkelz is dit Talie Wijlens van Mazzel.

Belangstelling?
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@prikkelzgroenlo.nl of bellen met Thirsa van der Kieft op 06-28185676. "Mensen kunnen uiteraard ook op vrijdagmiddag tijdens een activiteit even binnenlopen bij De Mattelier aan de Mattelierstraat 19 in Groenlo". Het volledige programma staat op www.prikkelzgroenlo.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant