Een beeld van de competitiewedstrijd Grol 1 - Keijenburgse Boys 1. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Grol bereikt op valreep een gelijkspel

Algemeen

GROENLO - Bij een extreme gevoelstemperatuur van tien graden onder nul weet de hoofdmacht van de sportvereniging Grol na een 0-2 achterstand alsnog een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen in de competitiewedstrijd van Grol tegen Keijenburgse Boys.

Voorafgaande aan de aftrap werd bekend dat oud-Grol 1-speler Antoon Hulsinck op 92-jarige leeftijd is overleden. 'Tone' Hulsinck, bekend als de man met de grote voeten en dus de imposante voetbalschoenen, heeft twaalf jaar achtereen in de hoofdmacht van Grol gespeeld, als robuuste verdediger met een onvoorstelbaar hard schot. Deze middag staat kleinzoon Mart Willemsen (zoon van dochter Ingrid) als laatste man opgesteld in Grol 1. Hij wil één ding wil en dat is een overwinning opdragen aan zijn geliefde opa, maar helaas blijft het bij een 2-2 gelijkspel, waarbij hij als enige speler van Grol ook nog eens een gele kaart moet incasseren.

De uitslag doet beide partijen recht. Keijenburgse Boys komt dan wel op 2-0 voorsprong, maar de ploeg van is maar met één bedoeling naar Groenlo gekomen: een nederlaag voorkomen. Grol daarentegen laat in geen enkele fase van deze thuiswedstrijd zien waartoe de formatie van trainer/coach Sander Hoopman op basis van met name homogeniteit in staat is. Grol laat opvallend veel steken vallen. Vooral in de eerste helft kreeg Grol legio kansen, die het niet verzilvert.

Nadat Giel Goossens en Luuk Menting voor Keijenburgse Boys hebben gescoord, weten Jordy Oonk (via een strafschop in de 90ste minuut ) en een kopbal van de jarige Luc Berentsen in de 92e minuut de eindstand alsnog op 2-2 te brengen.

Wat niet onvermeld mag blijven, is het feit dat er in de 23e minuut van de eerste helft een doelpunt van Mart Zieverink naar aanleiding van een vlagsignaal van de grensrechter van Keijenburgse Boys ten onrechte wegens buitenspel wordt afgekeurd. Daar staat tegenover dat er in de tweede helft ook een doelpunt van Keijenburgse Boys discutabel wegens buitenspel wordt afgekeurd door de verder goed leidende scheidsrechter Peter Bloksma uit Lunteren.

De eerstvolgende competitiewedstrijd van Grol 1 vindt plaats op zondag 25 maart tegen VVO 1 uit Velp, aanvang: 14.00 uur.