Rijdersparade voorafgaand aan wegraces Hengelo

Algemeen

HENGELO - Voortaan maakt een officiële rijdersparade onderdeel uit van de wegraces in Hengelo. De Hengelose Auto- en Motorvereniging (Hamove) organiseert deze rijdersparade, waarbij deelnemers aan de races onder politiebegeleiding het dorp in rijden. In het centrum stellen de coureurs hun motoren om 19.00 uur op voor het publiek.

Hamove-voorzitter Fred Versteege: "Bij veel races in het buitenland is een rijdersparade al onderdeel van het evenement. Het is de bedoeling om de rijdersparade in Hengelo steeds op de vrijdag vóór de wegraces te organiseren. Vanwege dodenherdenking is de eerste editie niet op vrijdag 4 mei, maar op donderdag 3 mei."

Bezoekers van de wegraces worden op zondag, na afloop van de races, buiten het dorpscentrum om geleid. De gemeente vroeg Jean Kreunen, betrokken inwoner en motorliefhebber, nog om mee te denken over een andere invulling van die zondag. Jean Kreunen: "We hebben samen met de politie de mogelijkheden bekeken, maar we kunnen de veiligheid niet garanderen. Dat kan dus niet meer, maar gelukkig biedt de Hamove een prachtig alternatief om de verbinding tussen de inwoners en de wegraces te behouden."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant