Johan Huurneman, staand voor het bedrijf HFI in Groenlo. Foto: Theo Huijskes
Johan Huurneman, staand voor het bedrijf HFI in Groenlo. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Na ruim 50 jaar zwaait Johan Huurneman af bij HFI Groenlo

Algemeen

'Ik ben niet alleen met mijn echtgenote, maar ook met dit bedrijf getrouwd!'

Door Theo Huijskes

GROENLO - Omdat het samenviel met een gezinsuitbreiding thuis, kan hij zich zijn laatste ziekteverzuimdag nog goed herinneren. "Dat is inmiddels 35 jaar geleden en gebeurde ook nog eens op dringend advies van de dokter. Of ik daarvoor vaker vanwege ziekte mijn werk in de steek heb moeten laten? Ik zou het niet meer weten." Aan het woord is Johan Huurneman (65), geboren in Groenlo en woonachtig in Eibergen. Afgelopen vrijdag nam hij als werknemer na 50 jaar en 9 maanden afscheid van het aan de Industrieweg in Groenlo gevestigde bedrijf HFI (Hartman Fijnmechanische Industrie), voorheen Hartman BV.

Maar wat heet afscheid. Voorlopig gaat Huurneman, op 19 mei 1952 aan de Vrakkingweg geboren in boerengezin met acht kinderen, genieten van zijn opgespaarde vrije dagen en de viering van zijn 66ste verjaardag om daarna voor twee dagen per week terug te keren bij het Grolse, op innovatief terrein voorbeeldige, bedrijf dat 55 werknemers op de loonlijst heeft staan. "Vergeet niet dat ik niet alleen met mijn echtgenote, maar ook met dit bedrijf ben getrouwd. Ik kies daarom voor een geleidelijke afbouw, zeker ook omdat ik nog diverse werkzaamheden, waaronder het belangrijke onderdeel kalibreren, nog moet overdoen aan anderen. Maar eerst maar even met mijn vrouw genieten van een heerlijke fietsvakantie, waarbij de voorjaarsnatuur en met name het voorjaarsweer ons hopelijk niet in de steek laten."

Honkvast van huis uit
Johan Huurneman, gehuwd en vader van drie kinderen en opa van vier kleinkinderen, verliet als 15-jarige vroege leerling de technische school in Borculo en trad vervolgens in augustus 1967 als manusje van alles in dienst van Hartman BV, waar hij vervolgens productiemedewerker werd. "Ik zat bij dit bedrijf van meet af aan op mijn plek. Van huis uit ben ik vrij honkvast en hanteer daarbij evenals enkele broers van mij het motto 'Wat goed is, moet je goed laten'. Solliciteren heb ik in al die jaren dan ook praktisch niet gedaan. Zij het een keer serieus bij Holland Signaal in Hengelo Overijssel. Maar door mijn werkgever hier heb ik mij laten overhalen om te blijven en daarvan heb ik nog geen moment spijt gehad. Dit laatste zeker omdat ik ook nog eens vijftien jaar achtereen de functie van afdelingschef heb mogen bekleden en daarnaast enkele jaren voor dit bedrijf in Polen hebben mogen werken, omdat dit land in beeld kwam als een serieuze handelspartner."

Over de invulling van de vrije tijd maakt Huurneman zich geen zorgen. "Ik ben een liefhebber van de natuur en dus ook van tuinieren. En dit laatste doe ik niet alleen graag thuis, maar ook bij mijn kinderen. En daarnaast natuurlijk fietsen, niet alleen in Nederland maar ook in Duitsland. En zoals gezegd blijf ik HFI voorlopig nog enkele dagen per week trouw. Het is toch ook een beetje mijn kindje. Immers, ik was er al toen het bedrijf slechts vijf werknemers telde en ben er nu een van de 55!"

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant