Bridgecompetitie DSB afgesloten

Algemeen

GROENLO - Het einde van het bridgeseizoen 2017-2018 is voor DSB bereikt. Dinsdag 17 april werd de laatste avond van de vierde competitieronde voor paren gespeeld. In alle drie lijnen waren de verschillen tussen de eerste drie paren erg klein. Tot de laatste avond was het onzeker wie de laatste competitieronde zou winnen.

De A-lijn werd een uiteindelijk een prooi voor het paar Marian Spijker en Leo van Dijk. Zij scoorden precies 56%. Het paar Michael Daniël en Henk Dekker werd tweede met 55,11%. Derde werd het paar Fien Kolkman en Jan Beerten met 54,07%.

In de B-lijn ging de overwinning naar het paar Anneke en Ad van der Linden met 54,25%. Met slechts een verschil van 0,56% werd het paar Hans Wentink en Ben Welman tweede. Zij scoorden 53,69%. Het paar Ger Hoevenaars en Jo van Schayck werd derde met 52,93%. Deze drie paren en ook nog het paar Afra Avezaat en Lizet Scheers promoveren naar de A-lijn.

In de C-lijn ging de eerste plaats naar het paar Margriet de Groen en Riek van Tilburg met 57,26%. Op de tweede plaats eindigde het paar Doortje Overkamp en Stien Wielens met 56,42%. Derde werd het paar Fred Nales en Jan Reukers met 55,48%. Deze drie paren spelen volgend jaar in de B-lijn.

Dinsdag 27 maart was de paasdrive, tevens de laatste avond van de topintegraal-competitie. Op de eerste plaats eindigde deze avond het paar Bernadet en Boudewijn Albering. Zij scoorden het hoge percentage van 64,97%. Goede tweede werd het paar Annie Daniël en Riet Rotink met 62, 89%. Derde met klein verschil werd het paar Mien Beerten en Linie Smit met 61,46%.

Dinsdag 24 april was de feestelijke afsluiting van het bridgeseizoen 2017-2018 met hapjes en een prijzentafel. Tevens werden de verschillende kampioenen bekend gemaakt.

Algeheel clubkampioen werd het paar Marian Spijker en Leo van Dijk met 350 punten. Zij prolongeerden daarmee hun titel van vorig jaar. Tweede werd het paar Michael Daniël en Henk Dekker met 340 punten. Derde werden Gerda en Hennie Hilderink met 320 punten.

Algeheel kampioen in de topintegraal-competitie werd het paar Michael Daniël en Henk Dekker met een gemiddeld percentage na vijf avonden van 59,31%. Ze hadden een ruime voorsprong op het paar Gerda en Hennie Hilderink. Zij scoorden 55,64%. Met slechts een verschil van 0,36% werd het paar Marian Spijker en Leo van Dijk derde. Zij scoorden 55,28%.

De eerste plaats voor de Slembokaal werd door twee paren gedeeld, elk met 17 punten. Dit waren Annie Ribbers met Fons Avezaat en Marian Spijker met Leo van Dijk. De derde plaats was voor het paar Fien Kolkman en Jan Beerten met 14 punten.

Zomeravondbridge
De clubavonden zitten er weliswaar op, maar ook in de zomer kan er gebridged worden. Vanaf 1 mei tot en met 28 augustus kan er elke dinsdagavond zomeravondbridge gespeeld worden, in het zaaltje achter café Frielink, ingang Walstraat (het poortje tegenover de huisnummers 22 en 24). Iedereen die een avondje wil bridgen is van harte welkom. Tegen een vergoeding van 1 euro per persoon kan men in groepsverband en onder leiding van een wedstrijdleider de hele avond bridgen. De avonden beginnen om 19.30 uur. Informatie: Gerard Bosman, telefoon 0544-461399, e-mail gerard@hotmail.com.

Bridgelessen
Komend najaar starten er weer bridgelessen. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de bridgeclub DSB. Dat kan per telefoon via de nummers 0544-461517 en 0544-481518, of via een e-mail naar secretaris@dsbgroenlo.nl.


www.dsbgroenlo.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant