De Bössels. Foto: PR
De Bössels. Foto: PR

Pinksterlive Taste met The Bössels

Algemeen

Mañana Mañana, Oerol, Rockcafé Taste

GROENLO - De eigenaren van Taste ontdekten The Bössels op Oerol in 2017. Rick Manuel (broer van) is een goede bekende van het uitbatersechtpaar, en had ze uitgenodigd de band te komen bekijken bij de Vijfpoort op Terschelling tijdens het cultuurfestival. Er werd snel een datum afgesproken en beide partijen zien er inmiddels erg naar uit.

Toen gitarist/zanger Rick Manuel in het voorjaar 2016 gebeld werd of hij wilde komen spelen op Mañana Mañana was zijn eerste reactie: "Ik heb helemaal geen band."

Na wat heen en weer bellen waren er al snel een drummer (Tonnie Elferink, ook uit Diepenheim) en bassist (Bert 'Qbus' van Dijk, Vorden) gevonden en kon er geoefend worden. Wel werd er kort voor het optreden een mooiere naam bedacht: The Bössels. De band werd later aangevuld met een extra gitarist (Rob Wielens uit Haaksbergen).

De muziekstijl van The Bössels is het beste te omschrijven als southern bluesrock, met nummers van onder andere The Allman Brothers, Rory Gallagher en Lynyrd Skynyrd.

Het optreden van The Bössels bij Rockcafé Taste, Lievelderstraat 41 in Groenlo, is op zondag 20 mei. De aanvang is 22.00 uur en de entree is gratis.


www.rockcafetaste.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant