Een podium vol jonge acteurs en actrices bij de vorige editie van de DITO Theaterweek. Foto: Leonie Giezen
Een podium vol jonge acteurs en actrices bij de vorige editie van de DITO Theaterweek. Foto: Leonie Giezen

Dito Theaterweek in het teken van musical Tarzan

Algemeen

GROENLO - Ook dit jaar wordt er door toneelvereniging DITO weer een theaterweek georganiseerd voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Tijdens deze creatieve week zullen kinderen werken aan de theatervoorstelling 'Tarzan.' Dit jaar is een speciaal jaar, want de organisatie viert het eerste lustrum.

Het bestuur en het creatieve team van de Dito Theaterweek is al weken aan de slag met alle voorbereidingen. Op maandag 16 juli start namelijk de vijfde editie van deze theaterweek. Tijdens vier ochtenden zullen kinderen werken aan de musical Tarzan.
Tarzan gaat over een verhaal van een jong Engels gezin dat schipbreuk leidt en strandt in de meedogenloze jungle van Afrika. Door het noodlot komt het echtpaar om het leven en blijft hun pasgeboren kind moederziel alleen achter. Hij wordt gevonden door Kala, een vrouwtjesgorilla, die het mensenkind in haar hart sluit en hem de naam Tarzan geeft. Tarzan groeit te midden van gorilla's op tot een atletische, vindingrijke jongeman. Het avontuur bereikt zijn climax als Tarzan, die constant op zoek is naar zijn ware identiteit, een onverwachte ontmoeting heeft met de beeldschone Jane. Dit voor Tarzan vreemde maar toch bekende wezen zorgt bij hem voor gevoelens die hij nooit eerder heeft gehad. Als Jane terug moet naar Engeland, komt Tarzan voor een ingrijpende keus te staan: meegaan met Jane en een leven opbouwen tussen de mensen tot wie hij genetisch behoort of blijven bij zijn gorillafamilie, waar hij gevoelsmatig thuis is.

Tarzan werd meer dan 100 jaar geleden bedacht door Edgar Rice Burroughs. In 1999 bracht Walt Disney een animatiefilm over de jungleheld uit, met een script van David Henry Hwang en muziek van Phil Collins. Op basis van deze film ging in 2006 de Broadway-musical in première.

Aan dit mooie verhaal kunnen de kinderen werken tijdens de Dito Theaterweek. Voor het eerst zitten ze dit jaar in een nieuw gebouw: De Mattelier. Daar kunnen ze gebruik maken van diverse zalen en zullen ze donderdag 19 juli de musical opvoeren op het echte grote toneel in de grote zaal. Alle jongens en meisjes tussen de 7 en 12 jaar kunnen zich opgeven voor toneel, film, techniek, schmink, kleding maken, decorbouw, dans of andere activiteiten. De kosten zijn 10 euro per kind, voor alle dagen. Aanmelden kan via ditotheaterweek@outlook.com. De theaterweek is van 16 tot en met 19 juli van 9.00 tot 12.00 uur bij De Mattelier, Mattelierstraat 19 in Groenlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant