Winnaar Franklin Reijerink (tweede van links) van de hoofdprijs van de jubileumloterij van de S.V. Grol. Foto: John Ligtenberg
Winnaar Franklin Reijerink (tweede van links) van de hoofdprijs van de jubileumloterij van de S.V. Grol. Foto: John Ligtenberg

100-jarige sportvereniging Grol deelt 160 prijzen uit

Algemeen

Franklin Reijerink winnaar hoofdprijs

Door Theo Huijskes

update 10.05 uur

GROENLO - Franklin Reijerink (50), sedert 1 juli 1996 lid van de sportvereniging Grol, en dat onder andere als spelend lid in het seniorenteam Grol 10, is winnaar geworden van de hoofdprijs van de jubileumloterij van de 100-jarige Groenlose voetbalclub. In een bomvol Sportcafé op het sportpark Den Elshof kwam Reijerink afgelopen zaterdag als de grote winnaar uit de bus van de fonkelnieuwe Toyota Aygo. De bekendmaking van de hoofdprijs betekende de apotheose van een prijzenfestival, dat plaatsvond onder het regime van het jubileumbestuur 'S.V. Grol 100 jaar'. Er werden maar liefst 160 prijzen uitgereikt in het kader van een bijzonder succesvol verlopen loterij.

Spanning
De onder het jubileumbestuur van Grol ressorterende werkgroep, onder aanvoering van Erik Schuurmans en Tom Hoffman, had ervoor gezorgd dat de sfeer opperbest was en de spanning was te snijden in het clubhuis van de Groenlose voetbalclub. Dit werd met name veroorzaakt doordat reeds een week eerder, op zaterdag 19 mei, de 160 winnende lotnummers waren getrokken, maar dat de daarbij horende prijswinnaars nog niet wisten welke prijs men in ontvangst mocht nemen. De prijswinnaars waren allemaal met familieleden en bekenden, alsmede andere belangstellenden aanwezig, hetgeen derhalve een gezellige drukte tot gevolg had.

Sponsoren
Het was spreekstalmeester Jordy Overkamp, die naast de winnende lotnummers de daarbij horende prijswinnaars met vermelding van de prijs, alsmede de naam van de prijssponsor bekendmaakte. Een en ander te beginnen met de 160ste prijs en geleidelijk aan toewerkende naar de hoofdprijs. Daaraan voorafgaande ging Erik Schuurmans in een welkomstwoord in op de totstandkoming, invulling en uiteindelijke uitvoering van de loterij. Een speciaal woord van dank werd daarbij besteed aan het grote aantal sponsoren dat de prijzen beschikbaar had gesteld. "Dit geeft alleen maar aan dat niet alleen ondernemers in Groenlo zelf, maar ook daarbuiten erg betrokken zijn bij deze club. Zonder hun medewerking hadden wij nooit een dergelijke grootscheepse loterij kunnen organiseren", aldus Schuurmans.

Climax
Ook werd gemeld dat er maar liefst 5500 loten van 10 euro per stuk zijn verkocht, hetgeen voor een opbrengst zorgt van 55.000 euro. Een bedrag dat straks zal worden besteed aan het jubileumcadeau voor de 100-jarige club, te weten een nieuw kunstgrasveld op het sportpark Den Elshof. De loterij bereikte afgelopen zaterdag een absolute climax toen de laatste 'extra grote' 28 prijzen bekend werden gemaakt. Deze werden uitgereikt door Hans Scheinck, voorzitter van S.V. Grol, en Theo Huijskes, voorzitter van het jubileumbestuur 'S.V. Grol 100 jaar'. Uiteindelijk werden de winnaars van de drie hoofdprijzen, te weten Franklin Reijerink, Bart Porskamp en Erwin Porskamp, uitgenodigd om naar voren te komen. Nadat eerst de naam van Erwin Porskamp werd gekoppeld aan de derde prijs (een herenfiets) en vervolgens de naam van Bart Porskamp aan de tweede prijs (ook een herenfiets), mocht Franklin Reijerink een vreugdedans maken en van naamgenoot Franklin Groot Kormelink (van Toyota-dealer Kormelink uit Groenlo) de autosleutels in ontvangst nemen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant