Edwin Bomers krijgt van burgemeester Bronsvoort de versierselen opgespeld die horen bij de Koninklijke onderscheiding. Foto: Kyra Broshuis
Edwin Bomers krijgt van burgemeester Bronsvoort de versierselen opgespeld die horen bij de Koninklijke onderscheiding. Foto: Kyra Broshuis

Edwin Bomers koninklijk onderscheiden tijdens '50 jaar Marveld'

Algemeen

GROENLO - Ondernemer Edwin Bomers is op de jubileumdag van Marveld Recreatie verrast met een bezoek van burgemeester Annette Bronsvoort van de gemeente Oost Gelre. Bomers wordt, in het bijzijn van onder andere zijn gezin, zijn moeder, medewerkers en verschillende relaties gedecoreerd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Door Kyra Broshuis

Toonbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen
"Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd", zo zegt de burgemeester als afsluiting van het noemen van een lange reeks wapenfeiten van Bomers. Waaronder uiteraard Marveld Recreatie dat onder zijn leiding is gegroeid tot een vijf-sterrenvakantiepark met jaarlijks zo'n 90.000 bezoekers werkgelegenheid voor 65 vaste medewerkers en ruim 100 vakantie- en weekendkrachten. "Je zoekt altijd de samenwerking en bent een toonbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Marveld heeft het Green Key-keurmerk voor duurzame bedrijven en je hebt een voortrekkersrol in de branche."

Van onschatbare waarde
Daarnaast heeft Bomers tal van bestuursfuncties vervuld én is hij als vrijwillig bestuurslid betrokken bij onder andere de Arfgoodroute, het klank- en lichtspel Oude Calixtus en de Belangenvereniging Groenlo. Bomers is daarnaast van onschatbare waarde voor het door sponsoring faciliteren van lokale, regionale en landelijke initiatieven. "Je verbindt je bedrijfsnaam aan bijvoorbeeld het Internationaal Marveld Toernooi, het World Police indoor Soccer Tournament én Marveld is op 8, 9 en 10 juni het Olympisch Dorp voor de Special Olympics", zegt de burgemeester. "Dat we deze Special Olympics naar de Achterhoek hebben kunnen halen, is in grote mate te danken aan de familie Bomers.

Compleet overvallen
Edwin Bomers is compleet overvallen door de Koninklijke onderscheiding. "Dit is een superverrassing. Het gebeurt niet vaak dat er op Marveld iets gebeurt, waar ik geen weet van heb. Ik ben blij met de waardering, maar we hebben altijd samen gedaan. Samen met de medewerkers en met mijn vrouw Doreen en onze kinderen Rochelle en Tim. Wat mij betreft gaan we nog heel lang op deze voet verder. De nieuwe plannen liggen alweer klaar."

De zojuist tot Ridder gedecoreerde Edwin Bomers en zijn echtgenote Doreen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant