'Balkenbri-j, moos met wos,.....' Foto: Henri Walterbos
'Balkenbri-j, moos met wos,.....' Foto: Henri Walterbos

Tuinconcert Boh Foi Toch via de veiling

Algemeen

In het kader van SamenLoop voor Hoop Oost Gelre

Door Henri Walterbos

GROENLO - Met een groep vrienden brachten ze samen een bod uit om het 'huiskamerconcert' van Boh Foi Toch te bemachtigen, dat de Achterhoekse band beschikbaar stelde voor de online veiling ten bate van de SamenLoop voor Hoop Oost Gelre, afgelopen jaar. Het concert bracht 1050 euro op. Als het zover is, is het weer perfect, evenals de buitenlocatie, want de vrienden hebben het huiskamerconcert in overleg met de band omgedoopt tot tuinconcert. De weergoden zijn de aanwezigen meer dan goed gezind en zo dienen de partytenten in de tuin van Aloys te Braake en Brigitte Gielen als bescherming tegen de zon en niet tegen regen.

'Toen knep hee um wal dat hee neet deur de plee hen ging'

Heel gezellig
Als in de tuin hard 'Balkenbri-j, moos met wos,' gezongen wordt, kijken fietsers op de Lichtenvoordseweg naar het woonhuis waar het geluid vandaan komt. Het kan niet anders of het moet er wel heel gezellig aan toe gaan, zie je de voorbijgangers denken. Dat is inderdaad het geval. Niet voor niets is één van de vrienden, Nico Tijdink - die al enkele jaren in Italië woont, alwaar hij een recreatiepark runt - zondagmorgen 03.45 uur in Bergamo op het vliegtuig gestapt om op tijd bij het intieme concert aanwezig te zijn. "Dit wil ik voor geen goud missen, natuurlijk. Wanneer krijg je nou de kans Boh Foi Toch in zo'n setting mee te maken. Dat heb ik er graag voor over. In Keulen ben ik aangekomen, heb daar een auto gehuurd en ben daar mee naar Groenlo gereden."

Thuiswedstrijd
De mannen van Boh Foi Toch hebben het net zo naar hun zin als de vriendengroep. Voor Grollenaren Willem te Molder en Han Mali is het concert zelfs een thuiswedstrijd. Komt drummer Han met de auto, vanwege zijn instrumentarium, Willem te Molder komt deze middag als voormalig oud-Grollenaar deze zondagmiddag doodgemoedereerd op de fiets naar het optreden toe vanaf zijn nieuwe stulpje in Groenlo, in gezelschap van zijn Annet en 'hundjen' Sacha. Volgens Richard Koster heeft het diertje in de zojuist afgesloten eerste set ontzettend mazzel gehad. "Toen ze het nummer 't Hundjen zongen knep hee um wal dat hee neet deur de plee hen ging", zoals de tekst vertelt. 'Klits klats klee ging 't hundjen deur de plee ...' Koster kent de band al sinds de oprichting. "Ik kan me nog een optreden in het begin herinneren bij Meijer in Groenlo. Vroeg ik in de pauze aan Willem te Molder wat ze na de pauze gingen spelen. 'Dezelfde nummers', zei Willem, want 'zovöl nummers hebbe wi-j nog neet.' "

SamenLoop voor Hoop
De band treedt met plezier aan voor het goede doel. Ze worden op 'The Bayou-veranda' van te Braake dan ook goed in de watten gelegd. Het is de tweede keer in korte tijd dat Boh Foi Toch pro-deo optreedt ten bate van de SamenLoop voor Hoop. Onlangs was men nog onderdeel van het benefietconcert ten bate van de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst in Hengelo, met collega-bands Old Ni-js en Jan Ottink Band. Daarnaast was Willem te Molder ambassadeur van de SamenLoop voor Hoop Oost Gelre. Gastheer Aloys te Braake staat van een afstandje te genieten van het concert als hij zijn vrienden uit hun dak ziet gaan. "Echt te gek dit. Boh Foi Toch in de tuin en dan ook nog voor een prachtig goed doel."

'Balkenbri-j, moos met wos....' Foto: Henri Walterbos

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant