Anny Scharenborg (links) en Joke Meulenbeek (rechts) van Galerie Wij in Groenlo. Foto: Theo Huijskes
Anny Scharenborg (links) en Joke Meulenbeek (rechts) van Galerie Wij in Groenlo. Foto: Theo Huijskes

Galerie Wij exposeert kunst in Stadsboerderij Grolle

Algemeen

Tentoonstelling van schilderijen en keramiek

Door Theo Huijskes

GROENLO - Het is bekend dat Stadsboerderij Grolle, vooral met het oog op de vele toeristen en andere belangstellenden, de door dit boerderijmuseum te organiseren exposities een aantal keren per jaar wijzigt. De binnen de Stadsboerderij werkzame vrijwilligers onder leiding van beheerder Henny Garstenveld streven naar zeven tot acht exposities per jaar. Zo kunnen kunstliefhebbers in de huidige maand juni en ook in juli genieten van gevarieerde kunst, ingebracht door Galerie Wij uit Groenlo.

"Galerie Wij is een uit ruim veertig leden bestaande kunstclub", vertellen Joke Meulenbeek en Anny Scharenborg, beiden actieve amateur-kunstenaars. "Ons doel is om kunstwerken van voornamelijk amateurs in de gehele regio te exposeren. Maar wie zijn wij? Immers Galerie Wij is er gekomen op initiatief van Theo Kaak uit Lichtenvoorde en Sigrid Verbruggen uit Halle. Theo Kaak, zelf amateur-schilder, heeft omstreeks 2010 het pand Goudsmitstraat 1 in Groenlo aangekocht en ingericht als galerie. Maar let wel, Galerie Wij is niet alleen het adres voor schilderijen. Bij ons kan men ook terecht voor keramiek en speksteen, sieraden, kunstkaarten en nog veel meer." Anny Scharenborg haast zich daarbij om te vermelden dat de galerie ook is gespecialiseerd in het uitlenen van kunstboeken. "Belangstellenden zijn er iedere vrijdag- en zaterdagmiddag tussen 13.30 uur en 17.00 uur welkom. Bovendien kunnen wij ook nog leden gebruiken. Heb je interesse, schroom niet en kom bij ons binnenlopen."

Bij Galerie Wij kan ieder lid zijn of haar eigen kunst inbrengen voor exposities en daarbij tevens aangeven of het wel of niet verkocht mag worden. "Naast exposities in ons onderkomen aan de Goudsmitstraat exposeren wij ook op andere plekken, zoals bijvoorbeeld het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk en het Andriessenhuis in Borculo", geeft Joke Meulenbeek aan. "Bovendien willen wij als galerie zoveel mogelijk van de partij zijn bij in eerste instantie plaatselijke activiteiten of evenementen. Zo zijn wij actief aanwezig tijdens de Kunstmarkt van Groenlo, die op zondag 12 augustus wordt gehouden. Ook organiseren wij workshops. Onze doelstelling is er bij dit alles op gericht om ons enthousiasme op het gebied van de kunst te delen met belangstellende anderen."

Aan de nu derde expositie van Galerie Wij in Stadsboerderij Grolle, na 2016 en 2017, wordt medewerking verleend door een keur aan amateur-kunstenaars. Zo zorgt Monique Verdaasdonk voor zijde schilderijen, alsmede 'dry brushing painting', brengt Henriëtte van der Grinten betumen acryl in, toont Marian Kruisselbrink haar fraaie acryl schilderijen, toont Joop Berendsden zijn glasfusion, kan iedereen het aardewerk c.q. porselein van Lucy te Woerd bewonderen en mogen belangstellenden zich vergapen aan de schilderijen en de keramiek van Ad Kersten-Bentvelzen.

Stadsboerderij Grolle, Notenboomstraat 15 in Groenlo, is van maandag tot en met zaterdag geopend van 12.00 tot 16.30 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant