Na 50 jaar sluit Ankie Nales de deuren van haar Boutique Ankie. Foto: Eduard van de Wiel/Photostudio4u
Na 50 jaar sluit Ankie Nales de deuren van haar Boutique Ankie. Foto: Eduard van de Wiel/Photostudio4u

Ankie Nales stopt na 50 jaar ondernemerschap

Algemeen

'Het contact met de klanten, dat ga ik absoluut missen'

Door Kyra Broshuis

GROENLO - De geboren en getogen Grolse Ankie Nales (68) stopt eind deze maand met haar Boutique Ankie. De bekende modezaak aan de Beltrumsestraat sluit op zaterdag 30 juni definitief haar deuren.

In de Kevelderstraat
Ankie startte als 19-jarige met een winkel in cadeauartikelen. De veertigplussers van nu zullen zich die zaak ongetwijfeld nog herinneren. Aan het begin van de Kevelderstraat, pal aan de Markt zat links de platenwinkel van Sil Kaak (Diskotiek Sil Kaak) en rechts de winkel van Ankie. "Ik ben begonnen met cadeauartikelen zoals kaarsen, badspulletjes, sieraden, bestek en servies en sjaals. Later kwam daar de kleding bij; die hippiekleding in Indiastijl, dat was het helemaal in die tijd."

Vaste klantenkring
Ankie verhuisde later naar haar het huidige pand in de Beltrumsestraat en Sil bleef met zijn platenwinkel op de oude plek. Inmiddels is daar de ingang van het gemeentehuis gevestigd. Ankie heeft een grote vaste klantenkring opgebouwd en vanuit de hele regio komen mensen speciaal voor haar boutique naar Groenlo. "Dat is ontzettend leuk en daar ben ik ook wel trots op. Ik heb klanten die al sinds de tijd aan de Kevelderstraat bij mij komen. Ze willen graag persoonlijk en eerlijk advies. Als mensen bij mij binnenkomen, kan ik vaak direct al zien welke items zullen staan en welke niet. Ik ben best kritisch en zeg eerlijk als ik iets niet geschikt vind. Ik raad dan iets anders aan en mensen zijn dan vaak heel verrast. Het is goed om eens iets anders te proberen."

Bijzondere contacten
In de afgelopen 50 jaar heeft Ankie ontzettend veel leuke en minder leuke dingen beleefd in haar boetiek. "Ik kan er een boek over schrijven. Ik woon en werk al 50 jaar hier in de binnenstad en wil er ook absoluut niet weg. Het contact met de klanten ga ik wel missen hoor. Dat heeft me altijd zoveel plezier gebracht. Regelmatig komen klanten met een bloemetje of een doosje bonbons als dank voor de goede service. Dat is toch fantastisch! Afgelopen week kreeg ik nog een roos van een mevrouw omdat ze het zo jammer vindt dat ik stop. Dat zijn best emotionele momenten."

Tekenen en schilderen
Toch hoeft Ankie niet bang te zijn voor het zwarte gat. "Ik blijf natuurlijk bezig met mijn andere grote passie: schilderen. Ik maak veel portretten maar ook abstract werk. Ik wil straks gaan beginnen met tekenen en ik ga jaarlijks met een vaste club naar Limburg voor teken- en schilderlessen. Ik hoop ook weer ergens in Groenlo mijn werk te kunnen exposeren. Met het sluiten van de boutique sluit ook het atelier dat ik achter de winkel heb. Het hele pand wordt verkocht. Verder ga ik lekker genieten van het vrije leven straks. De tijd aan mezelf en meer tijd voor mijn twee dochters, mijn kleinkinderen en mijn vriendinnen. Ik blijf in de binnenstad van Groenlo wonen, dit is echt mijn thuis. De afgelopen 50 jaar waren erg intensief, het is tijd voor een nieuw hoofdstuk."

Boutique Ankie is (tot en met 30 juni dus nog) gevestigd aan de Beltrumsestraat 6 in Groenlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant