Schrijfactie Amnesty voor blogger Azerbeidzjan

Algemeen

AALTEN/OOST GELRE - Mehman Huseynov is een bekende blogger, journalist en activist in Azerbeidzjan. Hij kreeg in maart 2017 twee jaar cel omdat hij beweerde te zijn gemarteld door de politie. In plaats van een onderzoek werd hij veroordeeld. Amnesty Oost Gelre/Aalten steunt deze kritische blogger met een schrijfactie. Er ligt een petitie klaar in de Wereldwinkel en de Bibliotheek in Aalten. Men kan ook schrijfabonnee worden.

Mehman Huseynov
Huseynov schreef online over corruptiepraktijken en mensenrechtenschendingen in Azerbeidzjan. Hij is de voorzitter van een Azerbeidzjaanse ngo voor vrijheid en veiligheid van journalisten. Hij nam het stokje over van zijn broer die de organisatie oprichtte en Azerbeidzjan ontvluchtte nadat de autoriteiten in 2014 het kantoor sloten. Amnesty gelooft dat Huseynov enkel vastzit vanwege zijn kritische werk als journalist. Ook gelooft Amnesty dat zijn veroordeling bedoeld is als een waarschuwing voor andere slachtoffers van politiegeweld.

Meer info
Voor meer informatie over de schrijfactie en meer: amnestyaaltenoostgelre@gmail.com. Ook op Twitter en Facebook is Amnesty Aalten/Oost Gelre te vinden.


http://oostgelre.amnesty.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant